Colțul constănțeanului supărat

412
Sătui de țepele primite de la anga-jatorii străini și de consecințele muncii la negru, românii care do-resc să plece la muncă în spațiul comunitar nu o mai fac… la ples-neală. În speranța obținerii unor câș-tiguri substanțiale, mulți apelează la firme autorizate pentru selecția și plasarea forței de muncă în străinătate. Chiar și așa, însă, unii cad în plasa unor escroci, care, după ce încasează avansuri de sute de euro, garantând cu așa-zisele contracte de mediere, fie își uită promisiunile, fie dispar cu firmă cu tot.

"Am dat un avans de 600 euro la o firmă ca să-mi facă rost de un contract în străinătate, ca meca-nic, instalator, știu mai multe me-serii. La început, mi-au zis că se rezolvă foarte repede, o să mă anunțe ei la telefon, să stau liniștit. Dar au lăsat-o moartă.. Am început să-i bombardez cu telefoanele și tot ei s-au supărat. I-am amenințat că-i reclam și tot ei au spus că mă dau în judecată, că-i hărțuiesc, că ei o să-mi rezolve, însă eu n-am răbdare, îi presez peste măsură… și tot așa. Le-am cerut avansul înapoi, dar ei o țin una și bună că o să-mi rezolve. Ce pot să fac eu să-mi iau banii înapoi? Nu mă intimidez eu cu una, cu două…" (Nicolae Lornea).

Sesizați ITM, dar și Poliția

Cu documentele pe care le aveți din partea firmei, respectiv con-tractul de mediere, chitanțe etc., pe care să le atașați unei re-clamații, în care să relatați exact cum au stat lucrurile, mergeți la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța, Serviciul Relații cu Publicul. Pe baza solicitării dumneavoastră, inspectorii de specialitate vor face verificările impuse în astfel de situații. După încheierea verificărilor, veți fi informat asupra concluziilor acestei anchete.

De asemenea, reprezentanții ITM sunt de părere că nu trebuie să vă limitați numai la acest demers, ci să faceți o plângere și către Poliție, iar prin efortul conjugat al celor două instituții, să vă puteți recupera paguba.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4328 secunde