Colțul constănțeanului supărat

323
Pentru a veni în sprijinul părinților, în multe cazuri extrem de ocupați cu serviciul și tot felul de alte probleme "de supraviețuire în aceste vremuri dificile" pentru a mai avea timp să și colaboreze cu școlile la care învață copiii lor, a fost gândit "catalogul școlar online", un concept relativ nou. Pe lângă nenumăratele beneficii pe care sistemul le-ar aduce părinților, catalogul online este considerat un instrument de ușurare a activității personalului didactic din unitățile de învățământ ce optează pentru utilizarea acestei aplicații.

Cu toate că sistemul nu este acceptat în unanimitate, Costela Dragomir, ca părinte foarte ocupat, abia așteaptă ca această "oglindă" să fie implementată în toate școlile județului nostru, dar și a țării întregi: "Să fim realiști, cei mai mulți părinți nu mai au timpul necesar, chiar dacă își doresc asta, ca să țină legătura cu școala așa cum trebuie. Aici nu e ceva sezonier, la cât de năzdrăvani sunt acum chiar și copiii din ciclul primar, dacă ei miros că nu dai pe la școală, fac ce le trece prin minte. Din păcate, profesorii nu mai au dreptul nici măcar să ridice tonul la ei, darămite să se dea mai agresiv la ei, iar mulți copii profită, fac rele, își mint și profesorii, și părinții și tot așa. Mi se pare o idee foarte bună catalogul ăsta, mai ales că va arăta nu numai notele, ci și felul cum se comportă ei la școală".

Cu o floare…

Conștientă că acest sistem se adresează, în primul rând, părinților mai "moderni și pe bune preocupați de ceea ce se întâmplă cu copiii lor", cititoarea noastră este de părere că legătura "pe viu" dintre părinți și școală nu trebuie bagatelizată sub niciun pretext, nici chiar al concep-tului catalogului virtual. De aceea, propune ca prezența părinților la ședințele de la clasa în care învață copiii lor, care să aibă loc cel puțin o dată pe lună, să fie pur și simplu obligatorie: "Poate că multora o să li se pară ciudată ideea mea, însă copiii au o viclenie a vârstei și umblă cu tot felul de invenții. Or, nu toți părinții se descurcă cu internetul, asta e clar, chiar se poate face un sondaj pe tema asta. De aceea cred că părinții trebuie obligați să participe la ședințele școlare. Musai! Dacă nu o fac, să se găsească un fel de formulă de sancționare, nu știu cum să-i zic… Sunt mulți copii dotați, care nu învață pentru că sunt ignorați de părinți și e păcat de ei să se piardă pe drum!". Cât privește catalogul virtual, acesta trebuie… să meargă mai departe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4819 secunde