Colțul constănțeanului supărat

215
"Sunt atât de supărată, nu știu ce să fac să ies din stresul în care fostul meu soț mă ține de luni de zile. Omul a fost decăzut din drepturile părin-tești prin hotărâre judecătorească, dar mă șicanează maxim pe motiv că nu-i dau voie să viziteze copilul nostru, noroc că e prea mic și nu-și dă seama ce se întâmplă. Eu i l-aș da, însă mi-e frică să nu bea peste măsură, că atunci își pierde el controlul. Mă amenință cu tribunalul dacă nu i-l dau și chestii din astea!" – ni s-a plâns Ana Vase. 


v v v

Stimată doamnă Vase, probabil că tatăl copilului dumneavoastră are unele informații când vă cere să-i permiteți să se apropie de copil, probabil știe că potrivit Codului Familiei, părinții decăzuți din drepturile părintești pot avea întrevederi cu copilul lor. Ceea ce trebuie să aveți în vedere în această situație, evident, foarte delicată, este că fără permisiunea Autorității Tutelare nu se poate bucura de acest drept. Pe de altă parte, dacă în prezent nu se achită de plata pensiei alimentare pentru copil, este bine să știți că decăderea din drepturile părintești nu îl scutește pe părinte de îndatorirea de a contribui la întreținerea copilului.

Dacă vă simțiți tracasată, puteți să mergeți la Autoritatea Tutelară, singura care poate decide dacă tatăl poate avea întrevederi cu copilul. Mai mult, potrivit Codului Familiei, întrevederile nu se pot acorda în situația în care se constată că pot aduce daune dezvoltării fizice sau intelectuale a copilului, contravin intereselor minorului, dacă este evident că părintele sau părinții nu sunt capabili de acest contact și, nu în ultimul rând, dacă în timpul dezbaterilor judiciare, copilul a avut obiecții serioase privind contactul cu părintele decăzut din drepturi (ceea ce nu este valabil în cazul dumneavoastră, copilul fiind foarte mic). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 13 Iunie 2012
Stire din Social : Copilărie cu dor de părinți
Pagina a fost generata in 0.3771 secunde