În urma articolului apărut în Cuget Liber

Părinții care-și împing copiii în fața mașinilor vor fi anchetați

886
Părinții care-și împing copiii în fața mașinilor vor fi anchetați - accidentintrareconstantasmurd44-1331579034.jpg

Articole de la același autor

Articolul apărut în ziarul "Cuget Liber" în data de 9 martie, referitor la cazurile unor părinți din Constanța care-și aruncă minorii în fața mașinilor pentru a-i putea stoarce de bani pe șoferi, a fost preluat și dezbătut în week-end-ul trecut de mai multe televiziuni naționale. Mai mult decât atât, Direcția Generală pentru Protecția Copilului s-a autosesizat și urmează să efectueze verificări.
Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța, ne-a declarat că nimeni, nici de la Poliție, nici de la Parchet, nu a contactat instituția pe care o reprezintă pentru a aduce la cunoștință situații de copii implicați în astfel de accidente.
"Așteptăm să fim contactați de procurorul de caz, după care vom demara verificările noastre. Va trebui să vedem dacă minorii sunt școlarizați, se va lua legătura cu medicul de familie, vor fi audiați părinți, vecini, absolut orice persoană care ar putea să dea detalii despre copii ori familie. Vom face verificări amănunțite, trebuie doar să știm în ce familii sunt copiii respectivi, despre care se bănuiește că au fost folosiți în astfel de fapte", ne-a declarat Roxana Onea.
Polițiștii au sesizat, anul trecut, faptul că, în aceeași familie, în decurs de doar câteva luni, doi copii au fost implicați în accidente rutiere, ambele petrecute în mod asemănător. Întâmplarea a făcut ca aceiași polițiști care au făcut cercetările la fața locului într-un caz să se prezinte și la celălalt, parcă identic cu primul. Așa s-a ajuns ca acestora să li se pară cel puțin suspect acest lucru, motiv pentru care a fost sesizat Parchetul cu privire la acest lucru.
Dar cum procedează așa-zișii părinți și cum își folosesc ei copiii pe post de "momeală"? În primul rând, este aleasă o arteră circulată din Constanța. Unul dintre părinți sau rudă apropiată se poziționează pe o parte a drumului, iar altul pe partea cealaltă, cu un copil de doar câțiva anișori alături. Atunci când observă că se apropie o mașină, părintele își cheamă copilul, acesta aleargă pentru a ajunge în brațele lui și traversează strada fără a fi atent la vreo mașină! Copilul este lovit de autoturism, iar părinții încep să jelească de mama focului, plângând cu lacrimi amare drama prin care trec. Șoferul intră în panică și este tentat să "ajute" familia care trece prin momente grele, iar dacă nu el oricum este purtat la Poliție, Parchet și instanțe.
Problema este că toate aceste fapte sunt comise cu intenție și sunt foarte grave. Mai mult decât atât, îngrijorător este faptul că asemenea cazuri pot fi mult mai multe în realitate decât cele care au ajuns să fie cercetate de procurori, iar asta pentru că este imposibil ca polițiștii să controleze acest lucru.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5428 secunde