Colțul constănțeanului supărat
174
Când este vorba despre produsele alimentare destinate co-piilor, iar reclamele care le preaslăvesc calitățile curg pe televizoare, când OPC-ul și specialiștii, medici, nutriționiști, atrag atenția că multe din produsele atât de lăudate conțin o grămadă de E-uri cancerigene, chiar nimănui nu i se trezește puțin conștiința? Este dilema cititoarei noastre, Adela Ifrim, mama unui copil de grădiniță, care, în condițiile înăspririi legislației europene în materie de etichetare a produselor alimentare și alte… amănunte de acest gen, salută reglementarea potrivit căreia, de exemplu, în grădinițe, nu este permisă introducerea în meniul copiilor a niciunui sortiment de brânză topit, pe motiv că ar conține foarte multe E-uri rele: "Ca și când n-ar fi destule probleme pe capul oamenilor, trebuie să înghițim și toate gogoșile din reclame. Oamenii ăștia de afaceri n-au copii? Oare ei le fac poftă copiilor cu brânză topită? Dacă tot se caută soluții pentru ca chel-tuielile cu vindecarea oamenilor bolnavi să fie cât mai mici, eu cred că trebuie pornit de la rădăcina răului. Toți specialiștii spun că E-urile în cantitate mare ne termină ficatul, stomacul etc. Ar fi bine ca toate reclamele, măcar la produse pentru copii, cu foarte multe E-uri, să arate, la sfârșit, ce efecte au ele. În plus, cred că trebuie amendați cei care dau reclame mincinoase, nu toată lumea se pricepe la E-uri, B-uri și alte chestii!". De asemenea, cititoarea noastră consideră că etichetele alimentelor trebuie să fie astfel tipărite încât să poată fi citite și fără lupă: "Am văzut în hipermaketuri oameni cu lupa după ei. Din păcate, prea puțini…".
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Luni, 01 Iunie 2009
Miercuri, 03 August 2011