Colțul constănțeanului supărat

181
1
Sătulă de agresivitatea de pe scena politică, Mihaela Ifrim a simțit nevoia să-și exprime supărarea față de promovarea unei ostilități până și asupra instituției Bisericii chiar de către politicieni… cu ștaif. Rămâne adepta unui vechi proverb românesc potrivit căruia nu există pădure fără uscăciuni, dar nu poate fi de acord cu incitarea la ură față de o categorie specială cum este preoțimea, mai ales într-o perioadă în care oamenii devin tot mai confuzi și debusolați: "Și eu mă uit la televizor, și eu aflu cu stupoare la ce se pretează unele fețe bisericești. Și eu citesc presă, și eu văd la televizor medici care, ei știu din ce motive, se spune că omoară oameni. Și eu mă uit la televizor și văd profesori care se încurcă cu elevele lor minore. Și eu aș putea să dau exemple de acest fel cu ghiotura! Dar niciodată nu m-am gândit să generalizez, niciodată nu mi-a trecut prin cap că toți preoții sunt… derbedei, ca să parafrazez un politician foarte cunoscut, că toți medicii sunt incompetenți și nu se uită la tine fără șpagă, că toți profesorii sunt curvari etc. etc. Nici nu vreau să mă gândesc cum am putea trăi în țara asta punând problema în felul ăsta atât de primitiv!".

"Ajutați-ne să iubim Biserica!"

În cursul verii 2012, s-a tot vehiculat ideea că România este o țară împărțită în două, că există prea multă ostilitate între români alimentată, din păcate, de politicienii din toate partidele, fie și indirect. Cititoarea noastră își dorește enorm să nu se ajungă până într-acolo încât românii să fie împărțiți în două tabere din cauza considerațiilor față de Biserică: "Politicieni, ziariști, înalte fețe bisericești etc. etc., ajutați-ne să iubim măcar Biserica!". Fără a insinua faptul că atitudinea reprobabilă a unor preoți trebuie pusă sub preș, cititoarea noastră consideră că astfel de episoade pot fi puse la zid și cu un limbaj civilizat, dar extrem de ferm. 

Comentează știrea

radarada
17 februarie 2013
dna Mihaela I

as fi foarte multumit daca BOR si slujitorii ei de nadejde ar fi mai piosi, mai respectuosi si nu ar mai umple tara de biserici si catedrale intr'u mintuirea neamului (al lor) ca al meu nu cred. nu zic ca ar trebui sa umble in picioarele goale si sarantoci dar nici cu straie cusute cu fir de aur si masini de la 50000 euro in sus. pina atunci as prefera ca banii ptr culte ar trebui sa fie directionati catre constructia de scoli si gradinite. va doresc o zi buna doamna suparata.

Articole pe aceeași temă

Vineri, 08 Februarie 2013
Stire din Cetățenești : Doamnei doctor, cu multă dragoste…
Sâmbătă, 06 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Singura biserică cu două altare
Vineri, 05 Octombrie 2012
Stire din Eveniment : "Cimitirul" de pe marginea drumului
Pagina a fost generata in 0.3081 secunde