Vrei să nu te mai atace maidanezii din Constanța? Iată ce trebuie să faci!

2184
19
Vrei să nu te mai atace maidanezii din Constanța? Iată ce trebuie să faci! - cainicomunitari6-1360951800.jpg
Dacă v-ați săturat să trăiți cu teama că oricând puteți cădea pradă câinilor hămesiți, un dispozitiv modern cu ultrasunete, mic și ușor de purtat în buzunar sau geantă, vă poate ajuta să goniți câinii. Comenzile se pot face prin internet, iar plata la primirea aparatului, costul fiind între 50 și 100 lei.

Când este vorba de câinii fără stăpân, toată lumea învinovățește primăria că nu gestionează problema, iar dacă patrupedele agresive au stăpâni, proprietarii sunt cei arătați cu degetul. Dacă nu ar fi agresivi, nici măcar persoanele care nu iubesc animalele nu le-ar fi ostile bieților câini. Din păcate, agresivitatea rămâne cea mai serioasă problemă de comportament a câinilor, mușcăturile acestora, multe severe, chiar fatale, continuă să fie cazuri de urgențe medicale, statisticile arătând că jumătate din victime sunt copii sub zece ani. Pentru a-i ajuta pe trecători să meargă liniștiți pe stradă, fără teamă că pot fi mușcați de câini, Ziadin Murat, instructor-dresor al Asociației Chinologice din Constanța și vicepreședinte al Clubului de dresaj din România, ne-a spus că există niște aparate al căror rol este să țină câinii la distanță. Ca un fin cunoscător al comportamentului canin, a ținut să atragă însă atenția că niciun câine nu atacă din senin, întotdeauna existând o cauză care-i face agresivi. Iar încălcarea teritoriului, foamea, setea rămân cele mai întâlnite. Având în vedere însă că puțini oameni stăpânesc trucurile ce-i pot ajuta să facă pact cu un câine pornit să treacă la atac, în ziua de azi, datorită numărului mare de persoane mușcate de câini, specialiștii au inventat un dispozitiv cu ultrasunete care pur și simplu gonește câinii, protejând astfel oamenii care se află în preajma lor.

Aparate portabile și fixe

Este vorba despre niște dispozitive cu ultrasunete moderne, de mici dimensiuni și cu o greutate de circa o sută de grame, concepute special pentru intimidarea câinilor cu apucături agresive. Acestea pot fi folosite cu succes și pentru programele de dresaj, obligând animalele să se oprească pe motiv că nu au executat corect comanda. Emisia de ultrasunete de înaltă frecvență, care sunt percepute doar de câinii din vecinătate, acționează cu eficiență la o distanță de circa 20 de metri față de animal, în cazul aparatelor la purtător, și de 50 de metri, dacă se folosesc aparate fixe (acestea se pot monta, de exemplu, sub streașina casei și pot îndepărta atât câinii, cât și păsările răpitoare). Dacă trecătorul are în buzunar sau în geantă acest dispozitiv și vede un câine sau mai mulți, va trebui să îndrepte aparatul spre animale și să acționeze succesiv un buton timp de două-trei secunde. Reacția normală a câinelui este de a se opri și, în multe cazuri, chiar de a se retrage. Este bine că emisia de ultrasunete nu provoacă niciun rău fizic animalului, ci doar un disconfort și senzația de teamă că este amenințat de un pericol. De asemenea, astfel de dispozitive sunt utilizate și pe aeroporturi, pentru gonirea înaripatelor tentate să-și facă un cuib chiar în motorul avionului.

"Există posibilitatea ca anumiți câini să fie prea bătrâni și să nu mai audă sunetele emise. Din fericire, în jurul vârstei de zece ani, le scade și capacitatea vizuală, auditivă, dar și tendința de agresivitate" – ne-a mai spus dresorul.

Dispozitive antilătrat

Să faci scandal în bloc sau să chemi toată ziua poliția din cauză că ești deranjat de câinele vecinului când ți-e lumea mai dragă chiar că nu este o plăcere pentru nimeni. Pentru aplanarea acestui gen foarte întâlnit de conflicte, Ziadin Murat recomandă achiziționarea unor dispozitive antilătrat, al căror scop este de a opri patrupedul să mai latre. Sunt ca o zgardă, care oprește câinele să mai latre. Există și aparate cu senzori care se pot pune pe o masă și când câinele începe să latre, se declanșează imediat un semnal acustic, iar animalul tace brusc. Cât privește ideea că dacă stă toată ziua singur în casă, câinele se va răzbuna lătrând, specialistul ne-a spus că este complet falsă, precizând că dacă un câine este plimbat dimineața și seara câte o oră (nu doar scos afară cu scopul de a-și face nevoile fiziologice), nu va fi afectat de singurătate: "Nu-ți cumperi un câine ca să-ți fie ție bine, iar vecinii să ducă o viață de coșmar! Nici legea nu permite să tulburi liniștea aproapelui!".

Comentează știrea

19 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
O stire pentru voi ce nimeni pana acum
16 februarie 2013
a a dezbatut-o

Sunt sau nu pompierii de partea raufacatorilor ? CONCLUZIE FINALA La un incendiu se cauza ''probabila'' a izbucniri acestuia La o spargere sa cauta raufacatorii La o altercatie se cauta agresorul Cum este mai bine sa te razbuni pe dusmanul tau ? Sa il agresezi ? sau sa ai dai foc ? Raspuns: Il incendiezi, cati au dosare penale in Romania pentru incendiere si cati pentru agresiune ? focul este prietenul dusmanului, el sterge orice urma de agresiune iar alibiul incendiatorului este ''scurtul'' dat de pompieri, focul face totul scrum, distruge persoana respectiva pe plan spiritual cat si financiar mai rau decat l-ai bate, sunt atatea masini incendiate intre 2-4 dimineatza, concluzia ? Scurt circuit, orcand se poate face acest experiment, normal ca atunci ca focul v-a ajunge la unul din cablurile masinii v-a face scurt. daca arunci apa intr-o priza ce se intampla ? dar daca tai un cablu ? dar daca firele se topesc de la foc ? In marea de scrum poti gasi doar un scurt si cam atat....

am
16 februarie 2013
da, multumim!

dar de ce n-ati dat stirea inainte de a vi se spus de ea? De cand v-am pomenit de ea in comenturi? La targul "Gorbaciov" gasiti cate vreti. E bine sa indreptati "arma" spre caini cand ii vedeti in fata, la 7-8 m distanta. Fug de rup pamintul. Daca nu s emisca sau se misca prea greu, lasati-i in pace. Cine e cretinul care spune ca maidanezii nu ataca decat daca sunt provocati? Dar ce faceti cu cei care nu au bani sa-si cumpere dispozitivul asta? Si ce faceti cu merda maidaneza intinsa pe toate trotuarele Constantei? Si ce faceti cu capusele si ceilalti paraziti (micro si macroscopici)? Mai luati naibii javrele de pe spatiu public! Sau javrele patrupede, sunt decorul natural al javrelor bipede care ne conduc?

bivos
16 februarie 2013
aparat

recomand cu incredere aparatul..nu ies din casa fara el,,face minuni pt cei fricosi,,eu l-am luat de la chinezoi chiar cu mai putini bani,,merita efortul,cumparati-va

am
16 februarie 2013
a nu se intelege

ca sunt impotriva animalelor! ador pisicutele (chiar pe spatial public) si admir cainii cu stapin. Protestul este clar si vehement impotriva maidanezilor! Si a celor ce-i apara pe spatiul public. (In adaposturi puteti sa-i tineti cat vreti. Si sa-i prasiti cum aveti chef. Dar nu mai luati bani publici pentru asta! Folositi banii vostri...)

gigi
16 februarie 2013
aparat de 2 lei

RECLAMA E SUFLETUL COMERTULUI ...DA....SUNT DE ACORD DAR,EU L-AM CUMPARAT DE VREO 8 LUNI PENTRU CA MA ALERGAU CAINII CAND IESEAM CU BICICLETA SI AM OBSERVAT CA PE UNII CHIAR II INCITA IAR ALTII NU DAU 2 BANI,DECI NU E CHIAR ASA...PE NET AM GASIT CA NU ARE EFICIENTA LA CAINII BATRINI CARE NU MAI PERCEP ACELE UNDE...

Dana
16 februarie 2013
?????

Da' aparate pentru tigani oare exista?

triciclistu
16 februarie 2013
mai bine nu

de data asta sunteti dezinformati sau faceti reclama acelor aparate cam inutile. Nu folositi asemnea aparate cu ultrasunete decat pe vreo javra singuratica si fara probleme de auz. Daca aparatul e folosit cand dati de vreo haita de caini, nu va face decat sa-i intarate mai mult. In turele mele cu bicicleta am testat aparatul pe sute de caini, si a avut succes numai pe cainii deja fricosi si anemici, la potaile mai agresive nu are niciun efect sau chiar ii enerveaza mai mult. E total contraindicat sa folositi aparatul impotriva cainilor de lupta. ...Aparele astea cu ultrasunete sunt probabil bune pentru dresaj.

gogu
16 februarie 2013
dobitoci mai sunteti !!!

Maidanezii NU sunt o problema!!! Sigur, cainii n-ar trebui sa fie pe strazi si asta nu pentru ca ei ar fi cei rai ci pentru ca o multime de nemernici bipezi le fac rau fara sa plateasca pentru asta! Voi, astia de la "cuget" ar trebui sa pledat pentru mai multa omenie si mai multa responsabilitate! Cati dintre cei "atacati" ar hrani un caine flamand ?! Cati dintre cei "deranjati" de latraturi s-ar deranja sa observe DE CE latra cainele din coltul blocului?! OAMENI !!! Incetati sa va lasati manipulati de nemernici aserviti intereselor unora sau altora! ADOPTATI un caine! Habar n-aveti ce bucurie este sa ai pe cine hrani (cu putin), sa ai pe cine plimba si sa fie un sufletel mereu bucuros sa te vada! "Aparatele" de tot rahatul pe care unii incearca sa le vanda cu orice pret NU sunt solutia problemei PE CARE O AVETI! AVETI, voi, astia pe care-i "alearga" cainii, NISTE SUFLETE RELE! Cu siguranta!!!!

gogu
16 februarie 2013
AMICE! Ai o problema!

Tu pentru ce traiesti ma pe lumea asta?! Ai facut vreodata un bine in viata ta? Te deranjeaza maidanezii si "cretinii" care spun ca ei ataca numai daca sunt provocati?! Ei bine DA! Maidanezii ataca NUMAI daca sunt provocati !!! Si provocare nu inseamna neaparat gesturi sau tipete! Provocare inseamna si mirosul de prost, de fricos, de om rau! Si asta-i provocare pentru un caine! Eu zic sa-ti iei un caine (chiar daca riscul pentru bietul animal este imens) si sa incerci sa intelegi "limbajul" acestor animale si pe urma sa vorbesti!!! "Javrele" de pe spatiul public sunt rezultatul atitudinii unor oameni lipsiti de responsabilitate. Si fii tu linistit ca biobaza omoara la greu cainii capturati! Banii castigati din afacerea asta sunt prea multi ca sa se renunte la crima si sa se aplice un program coerent de sterilizare si amenzi pentru cei care abandoneaza animalele in locuri publice...

Răspuns la: da, multumim!
Adăugat de : am, 16 februarie 2013
dar de ce n-ati dat stirea inainte de a vi se spus de ea? De cand v-am pomenit de ea in comenturi? La targul "Gorbaciov" gasiti cate vreti. E bine sa...
Miruna
16 februarie 2013
''iubitorii de cainii''(de fapt falsi iubitori,niste dementi bolnavi cu capul)numesc acesti caini sunt "comunitari"

FALS! Comunitatea NU-i vrea, de aceea sunt abandonati. Sunt de fapt cainii catorva persoane care ii hranesc, persoane care NU reprezinta comunitatea, cu toata ofensiva lor in media! Nu mai mult de 2-3 persoane din fiecare bloc de sute de persoane care insa cred ca daca au tupeu inseamna ca au si dreptate. Tot ceea ce cer ele este sa aiba dreptul legal sa creasca caini pe spatiul public! Caini pentru faptele carora sa NU raspunda! Si-au arogat astfel dreptul sa ia hotarari in ceea ce priveste siguranta, curatenia si linistea altora. ...ma intreb pana cand vom suporta aceste animale periculoase pe strazi!?!? dar nu ma mir,suntem o tara f .primitiva,in plus multi romani sunt masochisti,suporta orice!! un exemplu clasic sunt constantenii !!voteaza primarul care ii jecmaneste si le-a umplut orasul de caini maidanezi si gunoaie si constructii semiilegale!:))

19 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 16 Februarie 2013
Stire din Cetățenești : Găsește motivația de a slăbi
Sâmbătă, 16 Februarie 2013
Stire din Cetățenești : Bunele maniere în timpul conversației
Sâmbătă, 16 Februarie 2013
Stire din Cetățenești : Cum se poate concesiona un loc de veci
Sâmbătă, 16 Februarie 2013
Stire din Cetățenești : Când e posibilă angajarea temporară
Pagina a fost generata in 1.4546 secunde