Conopidă crocantă cu sos de ou și verdeață
Ingrediente pentru patru porții: un ou, o conopidă mică, pesmet, făină, sare.
Ingrediente pentru sos: 2 ouă, 100 g iaurt, 20 ml ulei, mentă, pătrunjel, sare, piper.
Mod de preparare: desfacem buchețelele de conopidă, le fierbem zece minute în apă cu sare și le lăsăm să se scurgă. Batem oul cu sare și o linguriță de pesmet. Conopida scursă o presărăm cu făină și o trecem prin ou. Prăjim în ulei încins pe fiecare parte.
Prepararea sosului: fierbem ouăle zece minute, apoi frecăm gălbenușurile cu ulei, sare și piper până obținem o maioneză. Adăugăm iaurtul, apoi menta și pătrunjelul tocate. Servim conopida cu sosul de ou.
Timp de preparare: 30 minute.
Ingrediente pentru sos: 2 ouă, 100 g iaurt, 20 ml ulei, mentă, pătrunjel, sare, piper.
Mod de preparare: desfacem buchețelele de conopidă, le fierbem zece minute în apă cu sare și le lăsăm să se scurgă. Batem oul cu sare și o linguriță de pesmet. Conopida scursă o presărăm cu făină și o trecem prin ou. Prăjim în ulei încins pe fiecare parte.
Prepararea sosului: fierbem ouăle zece minute, apoi frecăm gălbenușurile cu ulei, sare și piper până obținem o maioneză. Adăugăm iaurtul, apoi menta și pătrunjelul tocate. Servim conopida cu sosul de ou.
Timp de preparare: 30 minute.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Marţi, 23 Noiembrie 2010
Luni, 22 Noiembrie 2010
Sâmbătă, 20 Noiembrie 2010