Medicul de gardă

Consecințele hipotiroidismului mamei asupra fătului

239
Consecințele hipotiroidismului mamei asupra fătului - gravidafrumoasa65770400-1385185885.jpg

Articole de la același autor

"Dacă gravida suferă de hipotiroidism, copilul va avea probleme de sănătate toată viața? Rog din suflet un răs-puns! Mioara".

v v v

Doamnă Mioara, după cum ne-a explicat dr. Ecaterina Marga, me-dic primar în cadrul Cli-nicii Homeomed, fără doar și poate, înainte de naștere, orice copil este întrutotul dependent de mamă, începând de la hormonul tiroidian, până la propria glandă tiroidă. De aceea, hipotiroidismul mamei poate avea o influență precoce, înainte chiar ca multe femei să-și dea seama că sunt însărcinate. Așa stând lucrurile, copiii născuți din mame diagnosticate cu hipotiroidism în prima parte a sarcinii, apoi tratate corect, riscă o dezvoltare motorie mai lentă decât copiii născuți din mame sănătoase. Iar în timpul ultimei perioade a sarcinii, hipotiroidismul poate avea, de asemenea, efecte adverse asupra copilului, ca de exemplu afectarea capacității intelectuale.

Ce se întâmplă? Pentru o mai bună înțe-legere, medicul precizează că hipotiroidismul se dezvoltă când glanda tiroidă produce o cantitate insuficientă de hormon tiroidian. Această afecțiune apare mai ales la femeile de vârstă fertilă. Iar hipotiroidismul mamei în timpul sarcinii poate afecta dezvoltarea copilului. Referitor la tratament, acesta se bazează pe medicamente cu hormon tiroidian, obiectul tratamentului de hipotiroidism în timpul sarcinii fiind menținerea unui nivel de hormoni tiroidieni în limitele normale. Atenție, însă, femeile gravide care se tratează cu hormoni tiroidieni ar trebui să facă permanent teste de sânge în timpul sarcinii, întrucât cerințele de hormoni se pot modifica. În astfel de situații, prezența la medic este absolut obligatorie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 03 Septembrie 2013
Stire din Monden : Oana Roman va fi mamă!
Pagina a fost generata in 0.9044 secunde