Contractul de muncă pe durată determinată poate fi prelungit?

328
"Am găsit un anunț de angajare în ziar, am fost la firmă, dar mi s-a spus că nu mă poate angaja decât pentru șase luni, cu contract, totul în regulă. Iar dacă o să se poată, o să-mi prelungească termenul contractului. Legal, e posibil așa ceva? Întreb asta, pentru că aș prefera să mă angajez de sezon, decât să iau vreo țeapă. Vă mulțumesc, Loredana Vanghele".

v v v

Expertul în probleme de muncă, Manuela Marcu, ne-a spus din start că un contract de muncă pe perioadă determinată nu poate fi încheiat oricând și oriunde, că există prevederi clare în legislație la acest capitol.

În primul rând, este bine să știți că un contract individual pe un timp clar determinat trebuie să se încheie, obligatoriu, numai în formă scrisă. Să urmăriți ca în contract să se precizeze clar, fără a se lăsa loc de interpretări, durata exactă a contractului, care, atenție, nu poate să fie mai mare de 36 de luni.

Indiferent de durata contractului, după ce acesta expiră, se poate, într-adevăr prelungi, însă numai cu acordul scris al părților și numai în scopul realizării unei anumite lucrări sau proiect. Mai mult decât atât, se pot încheia, unul după altul, cel mult trei contracte individuale de muncă pe durată determinată. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 01 Februarie 2012
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului  supărat
Miercuri, 25 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Concediul de risc maternal, un drept?
Pagina a fost generata in 0.3249 secunde