Contractul de muncă suspendat din vina ta? Adio salariu!

596
1
"Abuziv mi-a fost suspendat contractul de muncă pe trei luni. M-am dus să-mi ridic salariul și mi s-a spus că nu mai am niciun drept în perioada asta. Mă așteptam să primesc un fel de ajutor cum e șomajul, dar nimic. Doamna de la personal mi-a spus să fac ciocul mic și să zic mersi că nu m-au dat de tot afară. E legal cum au procedat sau așa a hotărât CA-ul? Din ce motive permite legea să se suspende contractul omului?" – Alin Covaliuc.
v v v
Stimate domnule Covaliuc, potrivit explicațiilor expertului în Resurse Umane, Manuela Marcu, într-adevăr, în cazul suspendării contractului individual de muncă din cauza unei fapte imputabile salariatului, pe durata suspendării acesta nu va beneficia de niciun drept care rezultă din calitatea sa de salariat. Potrivit legii, suspendarea contractului individual de muncă poate interveni de drept, prin acordul părților sau prin actul unilateral al unei părți. Ce efecte are suspendarea? Ni-mic altceva decât suspendarea prestării muncii de către salariat, dar și a plății drepturilor de natură salarială de către angajator.

Pot continua anumite drepturi și obligații
Totuși, pe durata suspendării pot continua să existe alte drepturi și obligații ale părților, dacă acestea sunt prevăzute prin legi speciale, prin contractul colectiv de muncă aplicabil, prin contracte individuale de muncă sau prin regulamente interne. Când și din ce motive se suspendă contractul de muncă, aflați din ziarul nostru de mâine.

Comentează știrea

Gabriel Dumitrache
23 ianuarie 2012
Sclavia muncii !

Beni ma ca puteti sa practicati la liber sclavia ! Adica omul munceste si legea permite sa nu i se dea banii ! Halal legi avem , halal tara ! Rusine nemernicilor ! Practicati sclavia muncii ! Legal ! Huuuuuuoooooo !

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Ce pățești dacă demisionezi la nervi?
Pagina a fost generata in 0.4843 secunde