Cosmetica la domiciliu

Cremă de casă pentru tenul tău

285
Cu o istorie de peste 2.000 de ani, crema de față, ca produs de întreținere și înfrumusețare, și-a atins mereu scopul. Cu timpul însă, ca orice produs cosmetic, și crema a ajuns să fie fabricată din tot mai multe chimicale dăunătoare organismului. Astfel, riscați să nu faceți întotdeauna alegerea potrivită și să întâmpinați o serie de probleme. Pentru a evita micile neplăceri, cea mai bună soluție ar fi să vă preparați singuri crema destinată îngrijirii tenului, atrage atenția dermatologul Ioana Valeriu.

Expiră repede, dar e sigură

De regulă, un produs cosmetic din comerț are un termen de valabilitate destul de mare, și asta datorită conservanților din compoziție. În cazul cremelor, această perioadă nu depășește șase luni. Spre deosebire de cele cumpărate, cremele făcute în casă, care duc lipsă de conservanți, trebuie folosite în maximum o lună de la preparare. Chiar dacă uneori vi se poate părea o corvoadă, în timp veți observa diferența. De aceea se spune că o cremă de casă este remediul perfect pentru pielea uscată, grasă, plină de impurități sau pentru tenul acneic și cu puncte negre.

Rețetă pentru orice tip de ten

Amestecați 100 ml de ulei de bază (pe care îl alegeți în funcție de felul tenului, stabilit de cosmeticiană) cu patru linguri cu ulei de nucă de cocos și cu 100 g ceară de albine și puneți pe foc, la bain-marie, să se topească ceara și uleiul de cocos și să se omogenizeze. Pentru cei care nu știu, uleiul de cocos se solidifică la temperaturi mai mici de 18°C, luând consistența untului. Acesta este indicat în prepararea cremelor, deoarece este puternic hidratant, conferă pielii strălucire și întârzie apariția ridurilor, dar este și un bun liant pentru cremă. După ce produsele au fost amestecate, puneți-le într-un castron și lăsați-le să se răcească la temperatura camerei. Într-un alt recipient combinați 150 ml apă distilată cu 100 ml gel de aloe vera și o lingură cu vitamina A și una cu vitamina E uleioasă. Amestecați-le energic și adăugați treptat mixtura pe care ați lăsat-o la răcit. Continuați să mixați până când devine ca o cremă, apoi turnați-o într-un borcan sau recipient cu capac și depozitați-o într-un loc răcoros. Folosiți-o zilnic și veți observa că tenul devine mai luminos și mai curat. Această cremă este indicată pentru toate tipurile de ten, iar specialiștii vă garantează eficiența.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8846 secunde