Veterinarul pe recepție

Cu ce să hrănești câinele bătrân

155
1
Cu ce să hrănești câinele bătrân - 3octhranacaine-1380809865.jpg

Articole de la același autor

Într-adevăr, doamnă Marieta Apostol, după ani de zile în care prietenul patruped a fost vesel și plin de viață, transmițând această stare și stăpânilor, este foarte trist pentru cei din jurul animalului să asiste la neputința acestuia. Chiar dacă nu are probleme de sănătate, câinele nu mai dă vesel din coadă când este invitat la plimbare, căci ajuns la o vârstă, obosește mai repede și preferă să doarmă liniștit la locul lui - ne-a spus medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu.

Stăpânii ar trebui să aibă în vedere că odată cu înaintarea în vârstă, prietenul patruped nu doar că nu mai este dispus la tot felul de giumbușlucuri, ca înainte, dar are nevoie și de schimbarea regimului alimentar. Plus că în acest moment al vieții, câinele are nevoie de un pic mai multă atenție.

Cât privește modul de hrănire, se impun mici modificări în meniul zilnic. Din fericire pentru stăpâni, în magazinele de specialitate se găsește hrană specială pentru seniori, cu un aport mai mic de grăsimi. De asemenea, recompensele ar trebui să fie cât mai sănătoase. Optați deci pentru iaurt degresat, fructe cu mai puțin zahăr, morcovi, mere, varză.

Nu renunțați la mișcare. Chiar dacă preferă să stea locului, pro-gramul de plimbare zilnică trebuie respectat, cu condiția ca rutele să fie mai scurte, astfel încât animalul să nu obosească. 

Comentează știrea

revoltatul
4 octombrie 2013
cu

carne de copil roman! preferabil in viata! daca nu ai, cauti o femeie romanca (tot in viata)! daca nu gasesti, apelezi la batrini -de ambe sexe-, evident, romani! in extremis, poti utiliza si cadavre de romani, cazuti pe marginea drumurilor (doar daca sunt proaspete)! Si trebuie avut grija ca si cateii sa fie invatati cu aceleasi reguli alimentare. Apoi sunt reeliberati pe spatiul public, sa se hraneasca singuri!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Septembrie 2012
Stire din Diverse : Lactatele, esențiale în hrana copiilor
Pagina a fost generata in 0.5036 secunde