Lactatele, esențiale în hrana copiilor

238
Lactatele, esențiale în hrana copiilor - lapte-1348247454.jpg
În prima parte a copilăriei, alimentația sănătoasă contribuie în mare măsură la creșterea în greutate, în înălțime, dar și la dezvoltarea intelectuală. Potrivit csid.ro, până la doi ani, creierul crește în proporție de 80 de procente, motiv pentru care, alimentația încărcată din punct de vedere nutritiv este cheia unui stil de viață sănătos.


Lactatele reprezintă principala sursă de calciu și de fosfor, elemente necesare pentru menținerea sănătății oaselor și dinților. De aceea, produsele pe bază de lapte trebuie introduse în alimentația copiilor, mai ales că, în cazul lor, sistemul osos este în plină dezvoltare. Pentru ca beneficiile asupra sănătății să fie pe măsură, sunt de preferat lactatele simple, naturale, fără adaos de conservanți. Mai mult decât atât, iaurtul natural conține probiotice, substanțe ce asigură buna funcționare a procesului digestiv,  contribuind de asemenea și la  întărirea sistemului imunitar,  informează Adevărul.
Laptele conține calciu, proteine, fosfor, vitaminele D și B12, niacină și riboflavine, nutrienți esențiali pentru menținerea stării generale de sănătate a copilului. 
După încheierea perioadei de alăptare, medicii nu recomandă ca alimentul de bază pentru hrana copilului de până într-un an să fie laptele de vacă, din cauza compoziției inadecvate, bazată pe grăsimi animale. Doar laptele matern conține în cantități egale substanțele necesare pentru o dezvoltare sănătoasă atât pe plan fizic cât și intelectual.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Septembrie 2012
Stire din Diverse : Cum scăpăm de varicelă
Sâmbătă, 22 Septembrie 2012
Stire din Diverse : Beneficiile fructului de avocado pentru copii
Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Stire din Diverse : Supă de pui cu porumb și smântână
Sâmbătă, 22 Septembrie 2012
Stire din Eveniment : Doi copii din Hârșova, prinși la furat
Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Stire din Monden : Mădălin Voicu, tată pentru a cincea oară
Pagina a fost generata in 0.481 secunde