Cum afectează fumatul viața sexuală

350
Cum afectează fumatul viața sexuală - fumat-1345243753.jpg
Specialiștii atrag atenția că bărbații care doresc să renunțe la țigări au un alt motiv întemeiat care să-i convingă să nu mai fumeze: le poate afecta calitatea vieții sexuale! Cercetătorii au descoperit că oamenii care au renunțat la acest viciu se bucură mai mult de activitate și sănătate sexuală, comparativ cu bărbații care fumează. Aceștia din urmă se pot confrunta cu probleme de erecție sau de ejaculare precoce.

De exemplu, specialistul american Christopher Harte spune că tinerii au impresia că nu trebuie să se îngrijoreze din pricina acestor probleme, decât mai târziu. Experții, pe de altă parte, recomandă să fie evitate țigările după un act sexual, arătând că cei care nu fumează au parte de o stare de excitație mai intensă și mai rapidă decât fumătorii.

Christopher Harte și Cindy Meston, alt coordonator al studiului, de la Universitatea din Texas, au supus unui experiment nu mai puțin de 65 de voluntari. Bărbații au fost integrați în cadrul unui program antifumat de opt săptămâni, timp în care au utilizat plasturi cu nicotină. La jumătatea programului și la câteva săptămâni după finalizarea lui, oamenii de știință i-au dus pe bărbați într-un laborator, i-au încuiat și i-au lăsat să urmărească filme pentru adulți. În timp ce aceștia vizionau, oamenii de știință notau diferențele legate de stadiile de excitație. La final, experții au observat că fumătorilor le trebuie mai mult timp să ajungă în starea de maximă excitație, concluzia lor fiind că fumatul afectează calitatea vieții sexuale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8061 secunde