Cum ajutăm ochii să-și facă treaba mai bine

360
Cum ajutăm ochii să-și facă treaba mai bine - sitecumajutiochii-1394126829.jpg
Vederea este un simț care, pe măsură ce avansăm în vârstă, se deteriorează. Există însă metode simple prin care putem păstra ochii sănătoși. Asociația Americană de Optometrie avertizează că expunerea îndelungată la razele ultraviolete ale soarelui poate provoca o serie de probleme ale ochilor, precum cataracta și afecțiunile degenerative ale corneei. Afecțiunile se manifestă prin încețoșarea vederii, iritație, roșeală, lăcrimare, pierderea temporară a vederii și, în unele cazuri, chiar orbire. Pentru protejarea adecvată este indicat să se poarte ochelari de protecție în toate zilele în care ochii sunt expuși radiațiilor UV, chiar dacă este o zi înnorată sau pe timp de iarnă. Ochelarii de soare ar trebui să blocheze până la 99% din radiațiile UV și până la 75% din lumină. La cumpărare, tre-buie să vă asigurați că lentilele au culoare uniformă, nu au imperfecțiuni și distorsiuni. 


O altă cauză a afectării vederii este calculatorul. Timpul îndelungat petrecut în fața ecranului computerului poate afecta mușchii ochilor și poate provoca dificultăți de concentrare, respectiv vedere încețoșată, dar și vedere dublă - diplopie, migrene, sensibili-tate crescută, sindromul ochilor uscați. Persoanelor care lucrează zilnic în fața unui computer le este recomandat să facă pauze cât mai dese, la 20 - 30 de minute. 
De asemenea, puteți încerca și un exercițiu, menit să vă ajute ochii să se relaxeze și să antreneze mușchii globilor oculari. Astfel, închideți ochii și acoperiți-i cu palmele. Pentru câteva secunde, deschideți ochii și lăsați-i să se acomodeze cu întunericul provocat de palme. Lent, coborâți palmele, pentru a lăsa ochii să se acomodeze cu lumina, după care vă puteți relua lucrul la computer. 
Fumul de țigară poate irita membrana delicată a ochiului, motiv pentru care, dacă nu se pot evita încăperile în care este fum, este indicat să se folosească picături pentru ochi. În acest mod, se menține hidratarea la nivelul normal. 
Produsele cosmetice pot afecta vederea. Există persoane ai căror ochi sunt mai sensibili, cărora li se recomandă să folosească produse hipo-alergice și să opteze pentru rimeluri pe a căror etichetă să fie menționat "testat oftalmologic". Pentru că produsele de make-up pot adăposti bacterii care provoacă infecții, experții atrag atenția că este indicată schimbarea rimelului o dată la trei luni. 
Important! Consultul oftalmologic nu trebuie ignorat. Persoanele de peste 40 de ani trebuie să meargă la medic o dată pe an, iar cele tinere, care nu au probleme de vedere, o dată la doi ani. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 07 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 07 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Vineri, 07 Martie 2014
Stire din Cetățenești : La stropit de pietoni!
Joi, 06 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri care scad febra
Joi, 06 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Joi, 06 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Joi, 06 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ulciorul. Cu ce se tratează
Pagina a fost generata in 2.7494 secunde