Medicul de gardă

Cum apare hernia de disc

279
Cum apare hernia de disc - medicherniedisc-1397236928.jpg

Articole de la același autor

"Se poate să faci hernie de disc dacă lucrezi în frig? Cum apare boala asta, cu care te trezești când ți-e lumea mai dragă? Poate fi dusă boala pe picioare?" – întreabă Dana Timofticiuc.
v v v
Statul în frig, mai ales pentru o perioadă îndelungată, nu este o chestiune care nu lasă urme asupra sănătății. Mai mult, dr. Sibel Demir-gian, medic primar recuperare, medicină fizică și balneologie în cadrul Clinicii Homeomed, confirmă că expunerea la frig este una dintre cauzele apariției herniei de disc. Dar nici pe departe singura! Așadar, hernia de disc, boală care afectează discurile, apare în timp și din cauza altor factori, cum ar fi: mușchii slăbiți, poziția incorectă a corpului, obezitatea, efort fizic prelungit, mișcări greșite, efort fizic, ridicarea unor greutăți, expunere la curent și lista ar putea continua.


Evoluția bolii
Medicul a confirmat, de asemenea, că hernia de disc poate debuta brusc, fiind însoțită de mari dureri, care pot duce la imobilizare. Însă, afecțiunea poate să evolueze încet, de-a lungul anilor. Cert este că se poate instala la orice nivel al coloanei vertebrale, însă, la majoritatea pacienților apare în regiunea lombară. Totul, din cauză că aceasta este zona coloanei vertebrale care este obligată să suporte cea mai mare greutate a organismului. 


Larg răspândită
Statisticile arată că 6 din 10 adulți trecuți de 65 de ani suferă de hernie de disc. Așa stând lucrurile, deși aceste hernii pot fi duse pe picioare  vreme îndelungată și chiar fără simptome, iar crizele pot fi depășite prin repaus și tratament cu antiinflamatoare, medicul recomandă prezentarea la specialist de la primele simptome, pentru a nu lăsa boala să evolueze. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 04 Ianuarie 2013
Stire din Sănătate : Chinurile herniei de disc
Pagina a fost generata in 1.1552 secunde