Cum demonstrezi că ai locuința asigurată

380

Articole de la același autor

Domnule Tiberiu Năstase, într-adevăr, legislația privind asigurarea obligatorie a locuințelor a suferit, în vară, câteva modificări. După cum ne-a explicat consilierul juridic Carmen Gigică, urmare aces-tor modificări, într-adevăr, pro-prietarii de locuințe au posibilitatea să demonstreze că au casa asigurată împotriva de-zastrelor naturale nu doar cu polița de asigurare obligatorie, ci și cu certificatul de asigurare: "De fapt, Legea nr. 243/2013 care a intrat în vigoare pe 27 iulie 2013, a introdus, ca element nou, exact certificatul de asigurare. Acesta este un document care atestă existența unei polițe de asigurare obligatorie împotriva dezastrelor naturale pentru locuința asigurată".

Cine eliberează documentul

Certificatul de asigurare este eliberat de către firmele de asigurare, împreună cu polița de asigurare, la momentul încheierii asigurării. Așadar, polița obligatorie nu mai este singurul document prin care un proprietar este în măsură să demonstreze, la nevoie, că și-a asigurat din timp locuința.

Despăgubiri

Dacă o persoană are atât un contract de asigurare obligatorie, cât și unul de asigurare facultată, plata despăgubirilor se face mai întâi în baza co-tractului de asigurare obligatorie, urmând ca pentru restul de despăgubire neacoperit, plata să se facă în baza actului de asigurare facultativă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5112 secunde