Cartierul social Henri Coandă se extinde. Câți constănțeni vrea Mazăre să cazeze aici

1948
12
Cartierul social Henri Coandă se extinde. Câți constănțeni vrea Mazăre să cazeze aici - campushenricoanda8-1374506923.jpg
Aproximativ 470 de oameni nevoiași din Constanța și-au văzut visul împlinit, după ce au intrat în posesia documentelor și a cheilor de la noile locuințe. 

În cursul zilei de ieri, în Campusul social Henri Coandă, situat pe strada Ștefăniță Vodă, din Constanța, s-au dat în folosință alte trei blocuri cu peste 140 de locuințe. Inaugurate cu fast până acum, de această dată, de la eveniment au lipsit oficialitățile constănțene, singurul reprezentant al Primăriei Constanța fiind directorul general al RAEDPP, Mădălina Moțățăianu.

"Este cea mai fericită zi din viața mea și a familiei mele. Faptul că voi avea o casă era tot ce îmi doream după ce am fost evacuată împreună cu familia mea din casa naționalizată care a fost revendicată de fostul proprietar. De atunci, aproape că am ajuns pe drumuri și nu mai aveam nicio speranță că vom avea, din nou, un acoperiș deasupra capului până la construirea acestor locuințe", a declarat una dintre beneficiarele unui apartament în blocul HC1 nou construit.

În lipsa primarului Radu Mazăre sau a viceprimarului Gabi Stan, rând pe rând, Mădălina Moțățăianu le-a înmânat noilor beneficiari cele 144 de contracte cât și cheile de la apartamente sau garsoniere.

Mai exact, au fost inaugurate cele trei blocuri nou construite, HC1, HC2 și HC4, în total 144 de con-tracte.

"Din calculele noastre, aproxima-tiv 470 de persoane vor locui în aceste locuințe din cele trei blocuri. Totalul, până acum, este de 16 module, urmează ultimul, cel de-al 17-lea. Ca atare, considerăm că sunt cam 3.200 de oameni care locuiesc, în prezent, în acest campus. Plătesc chirii și utilități, cei care au venituri mai mari de 250 de lei, cei care nu au venituri sau sunt persoane cu handicap de gradul I nu plătesc absolut nimic, iar cei care au venituri de peste 125 de lei, până în 250, plătesc numai utilitățile. Din cei introduși acum în locuințe, doar 10% vor fi scutiți total de la plată, restul sunt cei cărora le-am făcut contracte de închiriere, adică vor plăti și chiria și utilitățile", a declarat Mădălina Moțățăianu.

Ea a mai precizat că urmează să fie finalizat și următorul modul din prima etapă, după care se va demara procedura pentru etapa a doua.

Potrivit proiectului, în cea de-a doua etapă, lucrătorii vor construi alte 16 module, în total, fiind 33 de module cu apartamente și garso-niere pentru oamenii nevoiași. Reamintim că proiectul prevede construirea a 2.016 locuințe modulare pentru persoane nevo-iașe, proiect în valoare de circa opt milioane de euro.

Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
paraipan
23 iulie 2013
ferentari

cartierul sa se numeasca ferentari si viermiis-a aiba grije de mazare si stan

petrica
23 iulie 2013
da!

asa sa se numeasca ferentari si de unde a-ti scos ca sunt saraci ca merg numai cu taxi-ul,au masini de nu mai incap in parcari,saptaminal vine masina cu marfa de la turci etc.

Oana
23 iulie 2013
FAVORIZATII !

Intr-o zi,asteptand in statie autobuzul,am avut curiozitatea sa-i privesc pe cei ce calatoreau cu taxiurile. Surpriza! Erau doar cei asa zsi "defavorizati". Eu cred ca ar trebui sa li se schimbe numele in FAVORIZATI. Doar ei sunt cei ce primesc favoruri fara munca.Si sunt,desigur,masa buna de manevra.

gabi
23 iulie 2013
modern

Ar fi trebuie sa le faca locuinte sociale in mamaia langa bufonul Constantei .Daca mergi la plaja la Modern vezi adevarata fata a administratie lui mazare . O imensa mizerie pana ajungi la nisip!

Cetatzean
23 iulie 2013
Ajunge!!!

Bla,bla,....Cand vetzi realiza ca primarului il doare "in cot" de adevaratzii platitori de taxe impozite? Dupa cum iese "Mascariciul" la alegeri la fiecare 4 ani se pare ca niciodata!!! Astia vor merge la vot,iar noi vom ramane acasa,caci asa suntem. Lasi!!!

Aura
23 iulie 2013
Numai bine primarului!

A facut treaba buna, Mazare! Atat de buna incat ii doresc sa ajunga sa locuiasca si el in minunatul cartier pe care l-a construit, si sa se bucure de apartenenta la acest spatiu pana la sfarsitul vietii lui tumultoase pe acest pamant!

Dorel
23 iulie 2013
dorel@hotmail.com

Si n-aveti si niste poze cu locuintele astea?

Fane BMW
23 iulie 2013
Birkenau

Eu zic sa-l extinda pana la limitele Constantei, sa facem parte toti din el, si sa-i punem numele Birkenau Auschwitz. Si asa ii place Furher-ului sa poarte uniforme in trend.

Aura
23 iulie 2013
Ce inapoiaza aceste persoane societatii?

Ce obligatii au cei ce primesc cazare in campusul social? Stie cineva? Ar trebui ca persoanele sanatoase si apte de munca sa aiba obligatia sa isi gaseasca un loc de munca intr-un anumit termen, eventual chiar cu ajutorul primariei care este atat de generoasa. Dar ar trebui vazut si analizat si reversul - ce inapoiaza aceste persoane societatii atat de darnice cu ele?

Hermes Bag Replica Ebay
30 octombrie 2014
Hermes Bag Replica Ebay

Cartierul social Henri Coandă se extinde. Câți constănțeni vrea Mazăre să cazeze aici | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online Hermes Sample Sale Hermes Bag Replica Ebay http://pdfserver.odeum.com/bin/hermes-handbag-outlet/sac-hermes-birkin-hermes-bag-replica-ebay-216.asp

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4585 secunde