RATC, ultima șansă să iasă din FALIMENT. Urmează VÂNZAREA!

1743
10
RATC, ultima șansă să iasă din FALIMENT. Urmează VÂNZAREA! - sedintaconsiliullocalvot19-1371495062.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Consiliului Local Municipal Constanța încearcă să redreseze situația Regiei Autonome de Transport în Comun (RATC).

Problema datoriilor acumulate care i-a adus, aproape, în pragul falimentului a fost analizată, ieri, în cadrul ședinței Consiliului Local Municipal Constanța.

"În prezent, RATC funcționează ca o societate bolnavă și din cauza vechii conduceri. Poate, este și vina noastră că nu ne-am aplecat mai mult asupra situației de acolo deoarece am avut încredere în managementul care a existat. Tocmai de aceea a și fost schimbată vechea conducere și sperăm ca lucrurile să se redreseze. Dacă nu reușim împreună să îmbunătățim situația, urmează privatizarea. O să vindem RATC la licitație internațională. Să o ia neamțul, evreul dar știm că face treabă", a declarat primarul Radu Mazăre.

El a mai spus că, în urma discuțiilor cu actuala conducere dar și cu reprezentanții oamenilor muncii s-a stabilit un plan de redresare.

În consecință, a fost acordat un termen de șase luni conducerii RATC pentru a readuce regia pe linia de plutire.

Potrivit edilului, dacă în acest termen RATC nu se va pune pe picioare, va fi privatizată. În planul de măsuri luate deja pentru redresarea economică sunt incluse reducerea prețului unei călătorii, întețirea controalelor, precum și concedieri. Potrivit calculelor, într-un an de zile, din RATC vor pleca, prin pensionare, 60 de oameni, iar pe funcțiile rămase libere nu se vor mai face angajări.

La finalul discuțiilor, consilierii locali au aprobat, ieri, reducerea prețului la biletele pe mijloacele de transport în comun. Astfel, prețul unui bilet va fi redus de la 1,75 lei la 1,5 lei. Totodată, primarul Radu Mazăre a anunțat că vor fi intensificate controalele în autobuzele care aparțin de RATC, din echipa de control urmând să facă parte și jandarmi.

"Scădem prețul și o să-l scădem în continuare, dar le spun constănțenilor să nu mai meargă fără bilet. Controlul va fi de genul ca autobuzul să fie tras pe dreapta, cu jandarmii", a mai spus Mazăre.

Pe de altă parte, consilierul liberal Ana Marcu a propus ca în ședința din octombrie a Consiliului Local Constanța, RATC să își prezinte situația după aplicarea acestor măsuri pentru a se face o primă verificare dacă s-au redresat sau nu cât de cât lucrurile, amendament care a fost votat de aleșii locali.

În altă ordine de idei, consilierul PDL, Iustin Fabian Roman, a propus subvenționarea cu 50 % a transportului și pentru elevi. La rândul său, edilul Mazăre a spus că nu este de acord să subvenționeze copiii din familiile bogate. "O să analizăm legea să vedem ce putem face dar, de principiu, eu nu sunt de acord să subvenționez copiii din familiile bogate", a declarat Mazăre.

Comentează știrea

Onest
18 iunie 2013
Subventia????

Primarul nu subventioneaza copii, dar subventioneaza toti nespalatii si tziganii care n-au muncit o zi in viata lor, si care vin pe mijloacele de transport la furat, cersit. Dar fondul de subventii este asigurat prin contributia parintilor acelor copii la bugetul local. Si apropos domn primar fosta conducere n-a fost in hora cu dumneavoastra, Dl Coiciu si cei din jurul dansului, erau pe la Psd mai mereu la ordinele dumneavoastra, iar acum brusc v-ati intors. Inainte de a intensifica controalele asigurati-va ca nu se urca nimeni fara bilet prin prezentrea legitimatiilor de calatorie la sofer la fel ca intarile civilizate din Europa. Si inca una cand se va face putina rasturnare de situatie si la RADET -CET Constanta, in campania electorala v-ati pozat cu CET-ul in spate si ati promis o gigacalorie mai ieftina. Asteptam niste demisii si reorganizarea acestor regii care ne capuseaza cu serviciile lor si in plus mai suntem si obligati sa fim parte din consumatorii lor fara a avea libertatea de a alege prin consimtamant liber si neinfluientat surse alternative, eficiente cu costuri mai mici care asigura un confort optim. La fel ca in cazul transportului public privat si admisntrat de primarie, iar cetateanul sa-l poata alege pe cel mai bun! Apropos, cand se va intampla asta, in ce mandat?????

constantean
18 iunie 2013
tiganul la tigan trage

D c sa ajute copii sa se duca la scoala si sa afle cine este el cu adevarat, sa stea draqu acasa si sa creasca printre curv.e si drogati ca s afi emada de elctori pt baietelul edilului c si el s eface mare si are nevoie de imparatie... MI-E SCARBA DE TINE, N-AM CUVINTE SA SPUN CAT TE URASC !!!!!!!!!!!!

fgk
18 iunie 2013
fkgk

la RATC problema este furtul de motorina ...fura angajatii ca-n codru fara nici o problema ...alimenteaza masinile dupa care scot cat le trebuie chiar in curtea societatii . Nimeni nu spune nimic . Si nu vorbesc de 10 , 20 de litri . Sunt soferi care scot intre 50 si 80 de litri pe noapte (vara pe autobuzele suspendate) . Asa ca prieteni urmaritii mai bine pe talharii aia si va spun eu ca nu o sa mai aveti datorii ... Asta ar trebui sa fie si problema politiei sa mai patruleze noaptea prin zona industriala .... Motorina se scoate dupa 11 noaptea cand se termina tura .

gabi
18 iunie 2013
rusine

cum sa nu ajute copiii, rusineeeee

EU
18 iunie 2013
NU VA INTERESEAZA

DEFAPT ASTA URMARESTE MAZARE SI GASCA SA VANDA LA CINE STIE CE MORT DE FOAME STRATEGIC SI PUNE LACATUL PE PORTILE RATC ASA CUM AU DISTRUS SI STATIUNILE DE PE LITORAL, AGRICULTURA. CE OR SA FACA OAMENII AIA?O SA INGROASE NUMARUL BOSCHETARILOR SI A CELOR CARE FURA SI UITE ASA NE OMOARA ASTIA.ATI CUMPARAT AUTOBUZELE ALEA GALBENE SI VERZI DE TOT CACATUL SUNT MAI GREOAIE.ATATA DOAR CA PLANG MOSII CU GRATUITATI CA NU AU MULTE SCAUNE.......NU VA INTERESEAZA SA AVEM UN TRANSPORT CURAT SI CIVILIZAT VA DORITI AFACERILE VOASTRE CU MICROBUZE.

Vorbeste ca sa nu adoarma
18 iunie 2013
Primaria S.A.

"...este și vina noastră că nu ne-am aplecat mai mult asupra situației de acolo.." Tovarasul Mazare si-a facut autocritica.Unele merg bine altele merg prost.Cele care merg prost sa le cumpere neamtul sau evreul. Portul Constanta,Aeroportul Kogalniceanu merg bine,sa treaca la primarie. Mazare vrea numai carnita,oasele sa le manance prostii.CET-ul merge prost,Mazare are solutia:trece la primarie ca sa mearga si mai prost.Mazare se pricepe la toate.Mai constantenilor,voi nu vedeti ca omul asta a turbat ?

eu
18 iunie 2013
cuprul

unde este cuprul si sina de tramvai?de ce nu se autosesizeaza DNA? Va spun eu.....au praduit o impreuna . Cite tone de cupru sau vandut? Sa imi dea si mie cineva un raspuns daca poate.....ce cauta microbuzele pe liniile ratc?merg in fata autobuzelor cu un leu,ii duce pe oameni ca pe oi ,scuze si oile au conditii mai bune. Astept si eu un raspuns de la cineva

Mioara
18 iunie 2013
transport RATC

Copii care provin din familii bogate,au masini proprietate personala,ei nu se vor plimba cu mijloacele de transport,tot cei din familii modeste circula cu mijloacele de transport.Pretul biletului scade?!... dar ce ne facem cu romii care circula intr-o veselie fara nici un stres,bilete...hmm.nu stiu ce-s alea, mai si sfideaza calatorii,iar controlorii nici NU se apropie de ei,dar sa-i controleze nici vorba.Era fffff.bine introducerea - PERSONAL CARE TAXEAZA.

Eustache
18 iunie 2013
transport RATC

Probleme probleme... colorati, controloare care intorc capul atunci cand vad colorati, securitatea in autobuze, trebuie subventionate deodorantele si sapunul pentru pensionarii din autobuze(desigur, si pt colorati)...discutia e lunga... Ar trebui introdusa o masura sa se urce doar pe baza de bilet, sa nu mai fie nevoie de controloare, jandarmi, doar taxatoare... Iar copiii bogati, chiar nu cred ca e de nasul lor sa circule cu RATC, lucru care este de inteles, avand in vedere conditiile.

cetatean
20 iunie 2013
un exemplu

Un exemplu: ma urc in 44 sau 51 (de la Tomis directia Metro, ziua de duminica) si ce vad: din 20 de calatori, 10 cel putin sunt pensionari-transport sponsorizat, 3-4 sunt minoritati (nu baga bilet) si mai raman eu si un alt calator (a se citi fraier) care punem bilet. Ma gandeam cu umor: cei 2 fraieri "fac cinste" cu drumul la tot autobuzul. Si inca ceva: eu platesc bilet, dar nu am loc pe scaun ptr ca e plin de obositi. Pai atunci nu e mai bine sa dau 1 leu ptr 312?! Gresesc cumva, ca vreau sa zic "PA" RATC-ului?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1863 secunde