Cartierul Henri Coandă se extinde. Câte blocuri mai vrea să construiască Mazăre

1596
13

Articole de la același autor

Primarul Radu Mazăre a fost prezent, vineri, în cartierul Henri Coandă, unde a fost gazda delegației franceze prezente zilele aceasta la Forumul cooperării descentralizate România-Franța desfășurat la Pavilionul Expozițional din stațiunea Mamaia. 

Edilul a fost luat cu asalt de locuitorii cartierului, care au început să se plângă de diverse probleme. Una dintre femei i-a spus primarului că nu are bani pentru a plăti lumina, ceea ce l-a enervat puțin pe primar.

"Bine că aveți casă! Și așa mă ceartă toată lumea că v-am făcut locuințele astea!", i-a răspuns Radu Mazăre.

Pe de altă parte, o altă femeie de religie musulmană i-a dăruit primarului o brățară cu ochiul albastru de deochi, pentru a-l feri de rele.

Delegația prezentă în cartierul Henri Coandă a fost alcătuită din aproximativ 40 de persoane români și francezi și a fost întâmpinată cu aplauze de locuitori.

În cadrul vizitei de ieri, edilul Radu Mazăre a anunțat că, până la sfârșitul lunii vor fi date în folosință alte patru blocuri noi în cartierul social Henri Coandă. De asemenea, el a spus că, din toamnă, va începe construirea altor 17 blocuri unde vor fi adăpostite încă 2.500 de persoane.

"Acesta este un proiect adresat românilor, țiganilor, turcilor, oameni cu probleme, fără venituri, cu diverse boli sau handicapuri. Până acum am băgat 2.000 de oameni și mai urmează. În două săptămâni o să mai inaugurăm alte patru blocuri unde vor sta 600 de persoane, iar cam într-un an și jumătate vom mai construi încă 17 asemenea blocuri. Când am dat în folosință acest cartier am fost certat, oamenii din zonă s-au speriat dar, pe urmă, și-au dat seama că lucrurile sunt sub control. La ora actuală, Henri Coandă este cel mai sigur și cel mai liniștit cartier din oraș. În incinta cartierului au un magazin cu produse mai ieftine, au o bisericuță și există și un punct administrativ datorită căruia totul este ținut sub control ca să fie civilizație și liniște", le-a explicat Mazăre invitaților.

El le-a mai spus acestora că proiectul cartierului Henri Coandă este unic în România, după care i-a invitat să viziteze un bloc. La final, musafirii au declarat că au rămas impresionați de ceea ce au văzut și au spus că vor încerca să pună în practică un astfel de cartier pentru oamenii amărâți și în Franța.

Forumul cooperării descentralizate România-Franța a avut loc la Pavilionul Expozițional din stațiunea Mamaia. Acțiunea a urmărit crearea premiselor pentru realizarea unui bilanț în domeniul cooperării descentralizate bilaterale, inițierea unor noi parteneriate și crearea unor instrumente cu scopul de a găsi soluții comune la provocările partajate de comunitățile franceze și române, în context european.

Aflat la cea de-a IV-a ediție, Forumul este organizat de Ambasada Franței în România, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Consiliul Județean Constanța și Municipiul Constanța, și s-a desfășurat în perioada 13-14 iunie 2013. Prima ediție a avut loc în anul 2003, iar următoarele în 2005 și 2007, fiind găzduite alternativ de România și Franța.

Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
cristi
15 iunie 2013
trist

ATI VIZITAT ACEL CARTIER?asa e pe multi ii ajuta, DAR E GROAZNIC ACOLO...ACOLO VEZI SARACIA, TRISTETEA....SI PARCA ESTI IN LAGARELE HITLERISTE...VAZUTE DE NOI CEI MULTI IN FOTO...E CUMPLIT...CULMEA SI MULTI APLAUDA INGENIOZITATEA EDILILOR....UN POPOR CARE APLAUDA SARACIA, POMANA MANCARII A TICHETELOR RATAC.....UN POPO CARE DE ATATA SUPARARE S-A SATURAT SI S-A TAMPIT............CULMEA CA SI EU FAC PARTE DIN ACEST POPOR......UN POPR CARE APALUDA TRAIUL DIN ZILELE ASTEA...TRAI GREU PT CEI MULTI...APLAUDAM CA PE STRADA SUNT F MULTI OAMENI CARE VORBESC SINGURI DA CARE AU INNBUNIT.TRIST........FACETI CEVA MOARE POPORUL...DAR EDILII, CONDUCATORII TARII PARCA VOR SA NE EXTERMINE SI PAMANTURILE ROANIEI SA FIE LOCUITE DE ALTE POPOARE............SA SPERAM CA MAI SCAPAM SA TRAIM DECENT

admirator
15 iunie 2013
ba...

astiqa de la spatii verzi! spuneti oamenilor sa planteze copaci si pomi la minim 5m distanta unul de altul. Iar arborii cu coronae impozante la 9 m. Nu mai inghesuiti saracii pomi ca pe morcovi! Ia priviti si-n poza asta: cati puieti pe un petec de teren. O fi romanu frate cu codru (pe care-l taie de dreacii il iau) dar nici asa...

petrica
15 iunie 2013
DA!

DA CE CARTIER FRUMOS CIIND E VIZITAT DE PRIMAR ATUNCI SE STIE VIN GUNOIERII CU 2ZILE INAINTE SI SUNT DE O HARNICIE IESITA DIN COMUN DAR DE CE NU VINE PRIMARELE NEINSOTIT SA NU STIE NIMENI IN ORELE NOPTII CIIND SUNT SCANDALURI,SALVARILE NU MAI CONTENESC CU GIRAFARURILE CIIND SE APROVIZIONEAZA ZONA CU TIGARI CIIND FAC JAF SI MIZERIE DE JUR IMPREJUR ASA SE VEDE DE LA PRIMARIE TOTUL E ROZ DAR DACA AR TRAII AICI NU AR MAI FI ASA(VIERMII SA TE MANINCE DE VIU )

Foxy
15 iunie 2013
Mazare

Primarul Constantei traieste in lumea lui, o lume faurita probabil cu ajutorul drogurilor pe care le trage pe nas. Nu stiu unde a vazut el ca lucrurile sunt sub control in cartierul tiganiilor. Sa vine la orele 3 noaptea sa vada cum e, nu ziua cand e cat de cat liniste.

gigel
15 iunie 2013
tiganii

am pus-o frate,extinde tigania din palas si zona peninsulara intr-un cartier care pana acum 2 ani era fff linistit

constantean
15 iunie 2013
razbunarea lui pastaie

Cartierul.asta nu mi se pare pus acolo intamplator, chiat nu gasea loc de el prin Palas, sau in alta parte, pe un camp, ceva ? Este clar o razbunare, ceva e l amijloc, sa nenorocesti atatia oameni din tomis 3 soveja si boema cu asemenea specimene...e ceva de neimaginat.

vreau si eu!
15 iunie 2013
tristete in cartier?

care tristete si saracie este acolo?!? de cate ori trec pe langa locul cu pricina, vad domni bronzati, bine imbracati, care joaca table sau altele in fata blocului, copilasii alearga, si sunt foarte energici, nu par tristi de loc... doamnele in halate si slapi se plimba cu autobuzul... ma gandesc sa fac si eu cerere la primarie pentru casa acolo, da la 8 milioane pe pariu ca nu-s caz social

un idiot
15 iunie 2013
vai de noi

Ăsta ne urăște ca orice bucureștean. Am început să cred că își bate joc de noi și distruge Constanța în mod intenționat.

Miruna
16 iunie 2013
Delegația prezentă în cartierul Henri Coandă a fost alcătuită din aproximativ 40 de persoane români și francezi și a fost întâmpinată cu aplauze de locuitori.cu cantece ,ode si aplauze spre noi si noi impliniri marete(sau cum s espunea pe vremea ciu

.constantenii sunt printre cei mai ''rabdatori''si resemnati(cittiti masochisti si imbecili) romani din tara orice ar face clanul mazare et co kustengenienii suporta,strang din'' dinti' si ii voteaza in continuare sau nu vin la vot lasand sa iasa mereu astia 2(si clanul economic financiar din spatele lor,nu ma refer strict la persoana numita r .s. mazare )..sa nu fim naivi ca nu doar mazare si porcusor sunt de vina ci toata camarila lor...si desigur masa de prosti masochisti care ii voteaza de 12 ani

Aniela
28 iunie 2013
mii de asistati

In final cam cati vor sta acolo? 5000 de persoane? 6000?

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 25 Mai 2013
Stire din Social : Se ieftinesc biletele RATC!
Pagina a fost generata in 0.3488 secunde