Veterinarul pe recepție

Cum gestionați despărțirea de animalul de companie

365
Cum gestionați despărțirea de animalul de companie - cumgestionati27fb-1393510963.jpg

Articole de la același autor

Liana Z. este o mare iubitoare de câini, însă, până acum, nu a fost pusă în situația de a renunța la vreunul din câinii pe care i-a crescut, de-a lungul anilor, despărțirea producându-se doar din motive naturale: "Familia mea trece prin ceva dificil, veterinarul ne-a spus că nu poate să ne salveze câinele foarte bolnav. Eu nu mai suport să-l văd cum suferă, însă copilul și soțul nu vor să audă de eutanasiere, ei sunt de părere că trebuie îngrijit până moare. Îmi poate spune un alt specialist care e soluția cea mai bună, și pentru câine, și pentru familie?".
v v v
Și medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu ne-a confirmat că există situații dramatice în care stăpânii unor animale de companie s-au trezit obligați să renunțe la animalul drag din motive de genul celei expuse mai sus. Și toți caută soluții cât mai potrivite, pentru ca despărțirea de animalul bolnav să fie mai suportabilă. "Cine iubește mult animalele și a trecut prin așa ceva, înțelege mult mai bine situația. Cât privește decizia eutanasierii, deși nu este una ușor de luat, sunt situații când este benefică pentru ambele părți. Însă aceasta nu poate fi luată de veterinar, ci numai de cei implicați". 
Când, însă, există puncte de vedere diferite, este de preferat să se analizeze, la rece, situația, toți membrii familiei să se consulte și să ia o decizie de comun acord. Iar dacă nu sunt, cu toții, pregătiți emoțional pentru varianta eutana-sierii, se recomandă o perioadă de așteptare, înainte de a se lua hotărârea finală. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5431 secunde