Veterinarul pe recepție

Cum hrănești o pisică adultă

236
Cum hrănești o pisică adultă - 27octhranapisica-1382891724.jpg

Articole de la același autor

"Am găsit în fața porții două pisici, un puiuț și una mai mare. Am luat sticla de lapte din frigider și le-am umplut două castronele. Fac asta de două luni de zile, plus că le mai dau mâncare gătită, pentru că refuză boabele. Problema e că pisica mai mare se cam deranjează la stomac. E cumva din cauza laptelui" – Anamaria Olar.

v v v

Pisoii, ca toate animalele de casă, dealtfel, au nevoi nutriționale speciale pentru a se dezvolta sănătos, ne-a explicat medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu.

Cât privește hrănirea cu lapte, dacă aveți o pisică adultă, încer-cați să-i dați lapte mai rar. Totul, din cauză că, în majoritatea situa-țiilor, laptele produce deranjamente stomacale pisicilor mai mari. Fără doar și poate, însă, puilor de pisică nu trebuie să le lipsească laptele, având nevoie de acesta zilnic.

Referitor la modul de alimentare, veterinarul consideră că, pentru evitarea îngrășării, pisica ar trebui să aibă mereu la dispoziție puțină mâncare în castronel. În felul acesta, va mânca puțin câte puțin pe tot parcursul zilei. Sau, ar putea fi învățată cu patru mese principale pe zi. Dacă însă pisica va observa că e hrănită doar o dată pe zi, va începe să mănânce mult dintr-o dată, așa cum procedează pisicile sălbatice în mediul lor natural.

De precizat că pisica adultă poate să facă mofturi dacă i se oferă același tip de mâncare în fiecare zi. Iar puii ar trebui hrăniți cu mai multe feluri de mâncare specială pentru pisici. În felul acesta se vor obișnui cu gustul și textura produselor, iar la maturitate nu le vor refuza. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 04 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : Cu ce să hrănești câinele bătrân
Vineri, 13 Septembrie 2013
Stire din Cetățenești : Cum ajuți o pisică lovită de mașină
Sâmbătă, 07 Septembrie 2013
Stire din Cetățenești : De ce este pisica "dușmanul" gravidei
Pagina a fost generata in 0.4577 secunde