Cum intri în legalitate cu o construcție

10472
1
Cum intri  în legalitate  cu o construcție - cumintrilegalit28fb-1393596529.jpg

Articole de la același autor

"Faptul este consumat, problema e că nu mai suport să stau cu teamă că tot voi fi descoperit că nu am autorizație de construcție. Știți cum sunt unii vecini… Citesc Cuget Liber și mi-ar fi de ajutor niște informații despre ce am de făcut ca să rezolv cu autorizația. Cu stimă, un abonat".
v v v
Chiar și pentru asemenea situații, reglementările permit intrarea în legalitate. Mai exact, persoanele care dețin construcții mai vechi de doi ani ridicate fără autorizație, pot obține autorizațiile necesare, pentru care au nevoie de un set de acte, după cum urmează:  cerere tip; extras Carte Funciară actualizat, original (nu mai vechi de șase luni) și schița de Carte Funciară; proiect la nivel de autorizație de construire (plan de situație pe ridicare topo vizat de Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constața, planurile tuturor nivelurilor - secțiuni fațade, plan fundații), întocmite conform reglementărilor legale în vigoare - în două exemplare, precum și expertiza tehnică și valorică, în două  exemplare.
Declarație pe proprie răspundere. La dosar se va atașa o declarație pe propria răspundere, din care să rezulte că imobilul nu face obiectul unui litigiu aflat pe rolul instanței judecătorești. De aseme-nea, trebuie să se facă dovada achitării taxei legale a certificatului de urbanism de dare în folosință, respectiv chitanța de la casieria Primăriei Constanța. Mai este nevoie și de un acord notarial al proprietarilor imobilelor învecinate în cazul amplasării construcțiilor pe hotar, cât și în  cazul în care distanța față de limita de proprietate nu permite executarea lucrărilor de finisaj fără afectarea proprietății învecinate, dar și contractele de la furnizorii de utilități care asigură funcționalitatea construcției (alimentare apă, canal, gaz, energie electrică, energie termică, telecomunicații).


Comentează știrea

cineva informat
4 martie 2014
intrarea in legalitate

Fiind in domeniu, am citit cu surprindere prezentarea autoarei, Florica ZDRU. Informatiile sunt trunchiate si incomplete, lipsind esentialul: nu orice constructie poate intra in legalitate, ci doar cele care nu contravin Regulamentului local de urbanism si pentru care un arhitect, un expert tehnic la cerinta "rezistenta si stabilitate" si respectiv un expert la cerinta "siguranta la foc" isi asuma raspunderea ca pot functiona asa cum au fost construite. Daca acestia identifica probleme, au obligatia sa propuna modificari ale constructiei ce vor face obiectul proiectului de intrare in legalitate. Procedura contravine insa reglementarilor europene in domeniu si e de asteptat sa nu mai fie mult timp valabila.

Articole pe aceeași temă

Luni, 02 Decembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Paraclis construit din donație
Pagina a fost generata in 1.6483 secunde