Micii ar putea intra în "legalitate" de mâine!

77
Micii ar putea intra în

Articole de la același autor

La începutul acestei săptămâni, o delegație a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale condusă de secretarul de stat George Octavian Turtoi a participat la Bruxelles la Consiliul Uniunii Europene - Agricultură și Pescuit. Acolo au avut loc o serie de întâlniri cu reprezentanții Direcției Generale de Agricultură și Dezvoltare Rurală (DG AGRI) și ai Direcției Generale pentru Sănătatea Consumatorilor (DG SANCO) pe anumite subiecte de interes pentru România. 


În cadrul discuțiilor referitoare la includerea aditivilor necesari pastei de mici în legislația actuală (anexa II a Regulamentului 1333/2008), partea română a reiterat importanța pe care România o acordă acestui subiect,  precum și necesitatea soluționării cât mai rapide a situației.


În urma discuțiilor purtate, DG SANCO a susținut includerea pe agenda Comitetului pentru Siguranță Alimentară al Uniunii Europene (SCFCAH) de  joi, 20 februarie 2014, a propunerii de modificare a Regulamentului Uniunii Europene care cuprinde posibilitatea folosirii aditivului conținut de micii românești. De asemenea, Comisia va face o declarație în reuniunea SCFCAH prin care se angajează să prezinte o nouă propunere de Regulament care va conține aditivii de utilizare generală.


"Am speranța ca în cadrul acestui comitet tehnic să existe o majoritate pentru aprobarea acestui deziderat al României. În acest sens, sperăm ca toate statele membre să înțeleagă specificitatea produselor tradiționale românești și că vor vota în spiritul Uniunii Europene de a conserva și promova produsele tradiționale", a precizat ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Daniel Constantin.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5999 secunde