S-a încheiat povestea micilor contaminați cu salmonella

142
S-a încheiat povestea micilor contaminați cu salmonella - mici600x450-1371555154.jpg

Articole de la același autor

ANSVSA a finalizat alerta SRAAF, declanșată în data pe 30 mai, privind suspiciunea contaminării produsului "Mici cu carne de pasăre Delicia" cu Salmonella spp.




Analizele pentru tipizare, realizate de Institutul de Igienă și Sănătate Publică din București, au arătat că serotipurile de Salmonella depistate de laboratorul din cadrul DSVSA Prahova  nu sunt patogene și nu prezintă risc pentru sănătatea publică.
Cantitatea de produs reținută oficial de către inspectorii sanitari veterinari, conform procedurilor, până la sosirea buletinului de confirmare emis de Laboratorul Național de Referință, va fi returnat la producător unde va fi supus unui tratament termic sub supraveghere sanitară veterinară, care să garanteze distrugerea Salmonellei.


Menționăm că  obiectul alertei l-a constituit o cantitate de 840 de kg de mici din carne de pui, din care a fost reținută într-o primă etapă o cantitate de 205 kg, aflată pe stoc la depozitul din județul Prahova.


În timpul desfășurării alertei s-a constatat, ca urmare a stabilirii trasabilității, că 635 de kg din produsul respectiv a fost distribuit în 24 de județe. Din această cantitate, inspectorii sanitari veterinari au  identificat și reținut oficial 526 de kg, din depozitele și unitățile de comercializare din județele: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Buzău, Bihor, București, Călărași, Cluj, Constanța, Harghita, Dolj, Hunedoara,  Maramureș, Galați, Neamț, Suceava, Iași, Prahova, Sălaj, Satu-Mare și Timiș.


Potrivit ANSVSA, Verificările efectuate la unitatea de procesare din județul Neamț au indicat faptul că materia primă nu provenea din România. Operatorul economic a informat furnizorul, iar restul de materie primă existentă în stoc a fost dirijat spre procesare termică, conform procedurii aplicabile în cazul depistării tulpinilor nepatogene de Salmonella spp. în alimente.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6584 secunde