S-a încheiat povestea micilor contaminați cu salmonella
142
Articole de la același autor
De ce acte ai nevoie pentru eliberarea și vizarea permisului de pescuit recreativ / sportiv
31 Mai 2013
Avem un TICHET RABLA. CE MAȘINĂ ne cumpărăm?
05 Iunie 2013
E ROST DE ÎNCĂ O VACANȚĂ. Rusaliile vin cu O ZI LIBERĂ!
07 Iunie 2013
ANSVSA a finalizat alerta SRAAF, declanșată în data pe 30 mai, privind suspiciunea contaminării produsului "Mici cu carne de pasăre Delicia" cu Salmonella spp.
Analizele pentru tipizare, realizate de Institutul de Igienă și Sănătate Publică din București, au arătat că serotipurile de Salmonella depistate de laboratorul din cadrul DSVSA Prahova nu sunt patogene și nu prezintă risc pentru sănătatea publică.
Cantitatea de produs reținută oficial de către inspectorii sanitari veterinari, conform procedurilor, până la sosirea buletinului de confirmare emis de Laboratorul Național de Referință, va fi returnat la producător unde va fi supus unui tratament termic sub supraveghere sanitară veterinară, care să garanteze distrugerea Salmonellei.
Menționăm că obiectul alertei l-a constituit o cantitate de 840 de kg de mici din carne de pui, din care a fost reținută într-o primă etapă o cantitate de 205 kg, aflată pe stoc la depozitul din județul Prahova.
În timpul desfășurării alertei s-a constatat, ca urmare a stabilirii trasabilității, că 635 de kg din produsul respectiv a fost distribuit în 24 de județe. Din această cantitate, inspectorii sanitari veterinari au identificat și reținut oficial 526 de kg, din depozitele și unitățile de comercializare din județele: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Buzău, Bihor, București, Călărași, Cluj, Constanța, Harghita, Dolj, Hunedoara, Maramureș, Galați, Neamț, Suceava, Iași, Prahova, Sălaj, Satu-Mare și Timiș.
Potrivit ANSVSA, Verificările efectuate la unitatea de procesare din județul Neamț au indicat faptul că materia primă nu provenea din România. Operatorul economic a informat furnizorul, iar restul de materie primă existentă în stoc a fost dirijat spre procesare termică, conform procedurii aplicabile în cazul depistării tulpinilor nepatogene de Salmonella spp. în alimente.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Joi, 02 Mai 2013
Joi, 02 Mai 2013
Marţi, 30 Aprilie 2013
Vineri, 08 Martie 2013
Luni, 04 Februarie 2013
Miercuri, 07 Noiembrie 2012
Joi, 15 Martie 2012