Lupta guvernului Ponta în UE pentru salvarea micului românesc cu aditivi

263
2
Lupta guvernului Ponta în UE pentru salvarea micului românesc cu aditivi - meniumici-1367508280.jpg
Guvernul transmite Comisiei Europene o solicitare formulată de Asociația Română a Cărnii pentru ca rețeta mititeilor să fie inclusă pe lista rețetelor tradiționale, având în vedere că de la 1 iunie producția de mititei sub actuala rețetă ar trebui interzisă, conform unei directive europene.


În vreme ce specialiștii sunt de acord că aditivii alimentari din rețeta micilor sunt nocivi pentru organism, iar unii bucătari spun că prepararea tradiționalului fel de mâncare este posibilă și fără ei, "amenințarea" europeană a pus pe gânduri autoritățile.


Ieri, premierul Victor Ponta preciza că interzicerea micilor este "o poveste" pentru presă. Joi, însă, guvernul a anunțat că a început demersurile pe lângă Comisia Europeană. Concret, guvernul a anunțat joi, printr-un comunicat, că va face demersuri ca produsul "mititei" să fie introdus, alături de burger și de cârnatul spaniol chorizo, în categoria produselor tradiționale care nu sunt supuse acestor reguli. Guvernul precizează că discuția de la nivelul Uniunii Europene se referă numai la micii produși industrial, scrie realitatea.net.


Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

admirator
7 mai 2013
ciudat...

pe cine apara Ponta cu aceasta interventie? Traditia nostra? No...apoi micii traditionali nu-s facuti cu aditivi. Vedeti in Libertatea, parca, e data o Reteta de mici de la Gambrinus de pe la 1900... Nu au nici un conservant. Si atunci? Dubios joc... de altfel, UE a hotarit sa puna un comisar pentru supravegherea productiei (cu aditivi?) e suficient sa faci o cerere la comisaru asta si sa versi 15% din incasari, ca poti face...mici; deci, care-i poanta? Premierul lupta sa ne otravim pe banii nostri si sa mai si platim "dreptul"? Mai ciudatilor...! Si sa fim si recunoscatori? Haida'de... cu PZD!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7928 secunde