Medicul de gardă

Cum îți dai seama de ce plânge bebelușul

199
1
Cum îți dai seama de ce plânge bebelușul - 7novmedicbebe-1383832667.jpg

Articole de la același autor

"Eu știu că bebelușii plâng, dar să plângi toată ziua, parcă e prea mult. Pediatra copilului meu mi-a spus că niciun copil nu plânge fără motiv. La cât e de mic, pot eu să-mi dau seama de ce plânge, dacă e hrănit și schimbat la timp? Maică-mea spune că plânge de rău ce e și să-l las în pace, să-și întărească plămânii! Diana".

v v v

Că bebelușii își dedică multe ore din zi și din noapte exclusiv plânsului, o confirmă și dr. Kati Blacioti, medic primar pediatru în cadrul Clinicii Homeomed. Dincolo de miturile care circulă pe această temă, medicul spune că niciodată micuțul nu va plânge fără un motiv anume. Iar cele mai simple nevoi, la această vârstă, sunt cele privind schimbatul, hrana, odihna. Practic, plânsul este singurul lui mijloc de comunicare cu cei din jur. Pe de altă parte, tăcerea arată că micuțul se simte bine și este mulțumit de starea lui. Însă, la primul impuls al unei nevoi, el va începe să plângă. Important este să se știe că prin felul cum plânge, mai potolit sau mai disperat, el transmite lucruri diferite. De exemplu, un plâns constant, ce se accentuează la o valoare acceptabilă după circa o secundă, arată că îi este foame. Dacă plânge cu strigăte, urmate de scurte tăceri, în care trage aer în plămâni, este posibil să-l doară sau să-l deranjeze ceva. Cu mai multă atenție, cu timpul, mama va reuși să deslușească limbajul plânsetului odorului său. Important este să nu ignore plânsul copilului, pentru că acesta exprimă, întotdeauna, o nevoie, printre care poate fi și aceea de afecțiune. 

Comentează știrea

best hermes replica birkin
21 noiembrie 2013
best hermes replica birkin

fake hermes ties ebay Stiri Cetățenești : Cum îți dai seama de ce plânge bebelușul | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online best hermes replica birkin http://www.jamiri.dk/images/replica-mens-hermes-bracelet.html

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Octombrie 2013
Stire din Diverse : De ce e bine să-l dai pe bebe la înot
Sâmbătă, 05 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Cum să ai un bebeluș sănătos toată iarna
Sâmbătă, 28 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Cum îți ajuți copilul să-și facă prieteni
Pagina a fost generata in 0.5056 secunde