De ce e bine să-l dai pe bebe la înot

79
De ce e bine să-l dai pe bebe la înot - 11octbebeinot-1381509445.jpg

Articole recomandate

O statistică recentă arată că peste 40 la sută dintre copiii români sunt supra-ponderali. Pe lângă alimentația proastă și abuzul de dulciuri, o altă cauză este lipsa de mișcare. Concluzia specialiștilor care au făcut studiul arată că din ce în ce mai puțini copii din România fac sport. Pentru cei care își doresc o viață sănătoasă pentru copiii lor și nu știu ce sport să aleagă, kinetoterapeuții recomandă înotul.

Sport recomandat și copiilor până la patru ani

Pentru copiii care au între zero și patru ani, un sport cu predilecție neinvaziv, fără efecte adverse asupra corpului este înotul. În plus, este unul dintre sporturile care îi atrage, care se mulează perfect pe vârsta lor. Se dezvoltă tot ce înseamnă simțuri kinestetice, cele care țin de mișcare, cum ar fi pipăitul, iar masajul pe care îl face apa asupra corpului îl ajută pe copil ca în viitor să se dezvolte frumos. Toate acestea fac parte din categoria deprinderilor motrice utilitar aplicative care îl vor ajuta enorm pe copilul dumneavoastră în viață.

Înotul este recomandat chiar și copiilor care se tem de apă - pentru că există și astfel de cazuri - situație în care implicarea părin-

ților este obligatorie. În această situația este foarte important ajutorul părinților, întrucât legătura între părinte și copil este esențială, pentru că el are încredere într-o figură cunoscută, care poate fi mama sau tata. Dacă îi este frică de apă atunci trebuie să intre în bazin cu unul dintre părinți. Va fi liniștit din punct de vedere emoțional și se poate concentra asupra înotului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Cum să ai un bebeluș sănătos toată iarna
Sâmbătă, 28 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Cum îți ajuți copilul să-și facă prieteni
Sâmbătă, 21 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Cum… se tratează gelozia dintre frați
Sâmbătă, 21 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Batoane cu smochine uscate și susan
Sâmbătă, 07 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Câte ore trebuie să doarmă bebelușii
Vineri, 20 Septembrie 2013
Stire din Sănătate : Când și cum îmi înțarc bebelușul
Joi, 12 Septembrie 2013
Stire din Sănătate : La masă  cu… bebelușul
Pagina a fost generata in 2.2735 secunde