Cum ne ajută legea să învățăm din greșeli

127
Cum ne ajută legea să învățăm din greșeli - cumajutalegea-1402413432.jpg

Articole de la același autor

Mare supărare mare la momentul primirii unei sancțiuni disciplinare la locul de muncă. Din fericire, doamnă Natalia Varga, o sancțiune disciplinară nu-și face efectele pe viață, legea permițând ștergerea acesteia.

Iată condițiile

Potrivit specialistei în probleme de legislație, Mihaela Crivea, salariatului sancționat disciplinar i se radiază de drept sancțiunea, însă numai în termen de un an de la aplicare și numai dacă, în interiorul acestui termen, nu a mai fost din nou sancționat. E bine să se știe că radierea nu înseamnă și anularea sancțiunii, în sensul că nu dă dreptul salariatului să-și recupereze banii reținuți din salariu. Totul, din cauză că prin radierea unor sancțiuni anterioare, legiuitorul n-a urmărit altceva decât de a-l determina pe angajat să înțeleagă că devine protejat de lege numai în condițiile în care înțelege într-un sens pozitiv mesajul respectivei sancțiuni, cu alte cuvinte, știe să învețe din greșeli. În plus, această posibilitate îi dă șansa angajatului să nu acumuleze, în dosarul disciplinar, alte și alte sancțiuni din cauza încălcării regulilor stabilite de angajatorul său. 

Procedură

Salariatul care, la un moment dat, a suportat o sancțiune din partea angajatorului trebuie să știe că pentru a-și produce efectele, radierea acelei sancțiuni trebuie să fie transmisă prin decizie scrisă emisă de angajator. Mai exact, decizia de radiere atașată dosarului de personal al salariatului sancționat reprezintă o formă de reabilitare a acestuia. Dispozițiile legale nu se aplică însă în cazul desfacerii disciplinare a contractelor individuale de muncă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 25 Februarie 2014
Stire din Social : ANOFM. Cursuri gratuite pentru șomeri
Vineri, 21 Februarie 2014
Stire din Diverse : Cum văd americanii munca omului
Pagina a fost generata in 0.5738 secunde