Cum obișnuiești câinele să-și facă nevoile afară

323
Cum obișnuiești câinele să-și facă nevoile afară - cumobisnuimcaine-1412601135.jpg

Articole de la același autor

"Pentru că nu reușesc să-mi dresez câinele să nu-și facă nevoile prin casă, mă gândesc să-l las un timp numai afară, dar e cam frig. Mă poate ajuta veterinarul cu niște sfaturi? Vă mulțumesc, Liliana Voicu".




Pentru a obișnui câinele să nu-și mai facă nevoile pe unde îl apucă, medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu recomandă stăpânilor, înainte de toate, să-și facă timp pentru a-i observa cu atenție, în ideea ca la momentul repetării episodului, să-i muștruluiască. Pe de altă parte, când sesizează un progres în comportament, să-i laude. Numai atingând aceste două paliere, animalul va reuși să facă diferența între faptele lui bune și rele, căci se știe prea bine cât de inteligenți sunt câinii.


Alte sfaturi
De asemenea, veterinarul a ținut să precizeze că nu este o soluție ca patrupedul să fie lăsat afară, din când în când. Câinii au, însă, un instinct natural, care îi ajută să-și mențină curat locul unde dorm sau se joacă, iar acest lucru trebuie avut în vedere. Însă, oricât de mult s-ar implica stăpânul, la început, cățelul tot va da greș. Important este ca locul să fie curățat în fața lui, apoi să i se arate că nu e în regulă ceea ce a făcut și că, dacă nu-și învață lecția, va suporta consecințele. De asemenea, cățelul trebuie obișnuit cu un program de apă și mâncare, fixat mult mai devreme de ora de culcare!




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 28 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Pagina a fost generata in 0.4068 secunde