Când va scăpa Constanța de câinii maidanezi: "Eutanasiem jumătate din ei"

60375
726

Articole de la același autor

Maidanezii mai au mult până să devină o specie pe cale de dispariție pe străzile din Constanța. Deși împotriva lor s-a pornit, de ceva timp, un adevărat război, deocamdată ei supraviețuiesc. E drept că sunt mai puțini, dar încă sunt periculoși.


Autoritățile locale se luptă să-i adune de pe străzi, să oprească înmulțirea lor și revenirea lor pe străzi, în cartiere. De multe ori, hingherii întâmpină obstacole din partea iubitorilor de animale, care nu îi lasă să ia câinii fără stăpân, îi ascund prin curți sau chiar prin scările blocurilor. Cu toate acestea, puțini îi adoptă oficial și le asigură condiții de trai conform prevederilor în vigoare. "Lunar, echipele de la Ecarisaj prind aproximativ 470 de câini fără stăpân. Aceștia sunt duși la Biobază. Unii sunt revendicați, alții dați spre adopție și luați sau adoptați la distanță. Noi îi sterilizăm pe cei pe care îi dăm spre adopție", a declarat, pentru "Cuget Liber", Cristina Itoafă, șeful Serviciului de Ecarisaj din cadrul Primăriei Constanța.


14 zile de grație
Câinii care nu sunt nici revendicați și nici adoptați sunt eutanasiați. Deși Curtea de Apel București a suspendat normele de aplicare a legii privind eutanasierea câinilor fără stăpân, legea în sine este aplicabilă. "În primul rând se face trierea câinilor fără stăpân. Cei care au boli incurabile sau sunt foarte bătrâni, sunt primii eutanasiați. Apoi, timp de 14 zile, așteptăm să fie adoptați ceilalți. Noi încercăm să dăm cât mai mulți spre adopție, fie și la distanță. Acum am mai rezolvat și problema spațiului, pentru că s-au găsit câteva spații adecvate și au fost duși câini adoptați la distanță și acolo. Însă, lunar sunt eutanasiați aproximativ 200 de câini", a mai adăugat șeful Serviciului de Ecarisaj.


Două echipe de hingheri zilnic, pe străzi
La Constanța, zilnic, două echipe de hingheri sunt pe străzile din municipiu. O echipă lucrează conform graficului și o alta merge în zonele de unde vin sesizările cetățenilor. "Orice constănțean poate să solicite, la dispeceratul Primăriei, o echipă de la Ecarisaj. În funcție de cum se împart zonele și de graficul din ziua respectiv, aceasta ajunge în zona semnalată în ziua următoare sau chiar în aceeași zi", a precizat Cristina Itoafă.


Câinii adunați de pe străzi sunt duși la Biobază. Aici ei sunt ținuți, conform legii, 14 zile lucrătoare, timp în care pot fi revendicați sau adoptați. După ce trece acest termen, sunt eutanasiați. Procedura de eutanasiere costă 42 de lei, în timp ce întreținerea unui câine în Biobază costă peste 400 de lei/lună. 


Cum poți adopta un câine comunitar
Dacă doriți să adoptați un câine fără stăpân trebuie să faceți dovada că îl puteți îngriji, că aveți resurse financiare și că aveți unde să îl țineți. Primul pas pe care ne sfătuiesc cei de la Biobaza Constanța să îl facem, atunci când ne hotărâm să adoptăm un câine, este să ne ducem la fața locului și să îl alegem. "Veniți aici, vedeți, alegeți un câine și noi îl punem deoparte, apoi facem demersurile pentru a fi sterilizat", ne-a explicat telefonic o reprezentantă a Biobazei. Apoi, în ziua în care venim să îl luăm acasă, trebuie să prezentăm o adeverință de venit de la serviciu sau cuponul de pensie în cazul vârstnicilor. "În plus, trebuie să faceți dovada spațiului unde va fi dus câinele. Dacă merge la curte, trebuie prezentată schița din contractul casei. Dacă merge la bloc, este necesar și acordul tuturor vecinilor", ne-a mai spus femeia. În cazul în care câinele va fi ținut pe lângă bloc și nu în apartament, este nevoie și de o autorizație de amplasament a cuștii, avizată de Direcția Sanitar-Veterinară.


Comentează știrea

726 comentarii. Pagina 1 din 73. Click pe pagina dorită : 1 2 ...73 
1
2 octombrie 2014
Socoteala

Doua echipaje prind 470 caini pe luna. Un echipaj prinde 235 caini pe luna. O luna lucratoare = 23 zile. Rezulta 10 caini pe zi. asta da productivitate. Dati la rromi 10 lei de caine adus si o sa aveti 500 de caini pe zi.

Qiqi
2 octombrie 2014
adevarul e ca nu se vrea

sa dispara fenomenul... Nici nu eutanasiaza, nici nu fac doptii, nici adaposturi private care sa-i tina. Iar fenomenul eliberarii pe spatiul public e extrem de mare, pentru ca nimeni nu e pedepsit daca e prins facind asa ceva... Si nici un stapin care elibereaza cainii pe spatiul public nu raspunde in fata legii de daunele (traumele) provocate de acesta. Tara lui Papura Voda!

gabi
2 octombrie 2014
animale

in centru TOMIS MALL,vezi cind si cand un caine , acum aprox 6 luni erau foarte multi au disparut subit mai nou dispar si pisicile, poate ataca si ele si trebuie eutanasiate multi se erijeaza in DUMNEZEU si au drept de viata si moarte

ath
2 octombrie 2014
"O zeama de cuvinte" Letopiset scris de Cristina Itoafa

Subiectul a revenit in actualitate pentru ca Mazare a intrat in luna de miere sau luna alegerilor.Primaria a platit un comunicat de presa,un fel de letopiset de presa.In unele orase medievale,un paznic de noapte avea obligatia sa strige in toiul noptii:"este liniste si pacee...este miezul noptii".In orasul medieval contemporan, un angajat al primariei striga ceva asemanataor:"Suntem in campanie electorala... este miezul noptii si nu a latrat niciun caine....dormiti in pace...".Cand s-au marit impozitele,Mazare a spus ca el nu este de acord cu majorarile dar nu are ce face,ASA SPUNE LEGEA(bineinteles).Unde-i lege nu-i tocmeala.Apoi s-a grabit sa-l multumeasca pe Victor Ponta cu o majorare ca la carte.I-a dat un trandafir. Sa va intre bine in cap.LA CONSTANTA SE RESPECTA LEGEA !(a spus Mazare) Se respecta legea numai cand trebuie sa-ti platesti obligatiile fiscale. In schimb,legea cainilor fara stapan nu e lege.E lege si nu prea e lege.Doamna Cristina Itoafa trebuia sa lamureasca urmatoarele:cati maidanezi sunt pe strada(nu stie),ce fonduri sunt prevazute pentru aplicarea legii(informatie clasificata),cate animale sunt in biobaza(secret),cati maidanezi au fost culesi de pe strada in ultimul an(nu stie),cati au fost eutanasiati(mi-e rusine sa spun),cati au fost adoptati(balamuc),cati au fost sterilizati(n-avem bani),cate amenzi a dat primaria pentru nerespectarea legii(fara amenzi),si in final cand va dispare ultimul caine de pe spatiul public(nu se stie).Nu stie nimic.Legea retrocedarilor este croita in asa fel incat sa nu se mai termine niciodata acest proces.La anul si la mai multe retrocedari ! Cand partidul aflat la guvernare are nevoie de bani,mai face o retrocedare intre blocuri.Legea cainilor fara stapan sau Legea Eutanasierii Banului Public,este croita la fel."Cainii maidanezi nu sunt ai mei si nici ai vostri,cainii maidanezi sunt ai urmasilor urmasilor vostri.In vecii vecilor....Amin ! Sa ne traiesti Maria Ta !

ZIZI
2 octombrie 2014
Adoptie = Bla bla

Chestia cu adoptia e o utopie. Ipotetic vorbind, de ce ar trebui "iubitorii" de animale sa mearga la Biobaza? Daca intr-adevar si-ar dori un caine, l-ar lua direct din strada. Dar cata vreme exista numeroase rase de caini superbi (cokeri, bishoni etc) care pot fi crescuti in casa, nu vad de ce trebuie sa luam o javra din strada? Doar pentru ca are privirea blanda!?! Cei care protejeaza maidanezii, sunt persoane care nu prea au ce face p-acasa. Adica oameni fara personalitate. Oameni frustrati, si care in prostia lor trag societatea in jos. Prostia, spunea candva Emil Cioran, e suferinta nedureroasa a inteligentei.

vctudor
2 octombrie 2014
asa olguto!

si nu uita sa pui stampila pe mine la vot. Eu cu Marius Marinescu si dna Paula Iacob va vom salva de mafia hingherilor

constantean
2 octombrie 2014
este o ilegalitate / crima

deocamdata, eutanasierea este ILEGALA, aplicarea Legii fiind suspendata - asa incat toti cei care ucid cainii (si culmea vad ca se si lauda cu "productivitatea" muncii, se fac statistici publice, etc.) sunt pasibili de a fi acuzati de comiterea unei ilegalitati - deci cum se explica acest lucru ? ar trebui ca organele competente sa inceapa verificari in acest sens - sau legile si respectarea lor sunt facultative, unele da, si altele ba ?

Un Om
2 octombrie 2014
grija

De cersetorii care isi fac veacul prin Constanta "sub supraveghere" nu isi mai face nimeni nicio problema, nici de aia care "sparg" buzunarele prin troleu!! Aveti treaba cu cainii, in schimb! De copiii abandonati care cersesc va e mila??? Daca va e, luati-i si voi acasa, pe toti! Sa vedem daca puteti! Sterilizarea animalelor e singura solutie. Cine suntem noi sa decidem asupra dreptului de viata? Si, Cuget Liber, iti place sa rascolesti probleme..... Cate promovari de adoptie ai facut pana acum!!!! PS: Sa imi aratati si mie cum costa 400 lei intretinerea unui caine lunar.... Il duc la coafor, la stilist, ii dau fripturi??? SF-uri! Faceti vizite incognito - neanuntati - in asa-zisele adaposturi de stat, sa vedem daca o sa mai dormiti linistiti noaptea!!!!

Olguta
2 octombrie 2014
Ajutor!

vctudor, mafia hingheri vor sa ia 8 catei care au adapost la mine in bloc. Eu ii hranesc, le dau adapost in custi in spatele blocului si tot vor sa ii ia, e ilegal, nau suflet, fac moarte de om pentru ei mai ales ca Fetita trebuie sa fete din nou catei frumosi pentru iubitori de animale!

ra
2 octombrie 2014
tara de cretini

citeam asta de dimineata http://www.romaniatv.net/lista-pacatelor-care-sunt-cele-193-de-pacate-pe-care-nici-nu-te-gandesti-ca-le-comiti_173692.html Mari crestini care lingeti usile bisericii in fiecare duminica, cititi va rog cu atentie si asta "126. Am ucis animal, pasăre. Le-am chinuit, batjocorit, le-am împovărat peste puteri, le-am lăsat să moară deși puteam să le salvez." Va urez succes pe lumea cealalata, voua, celor care credeti ca e bine sa gasesti placere in a ucide nishte suflete care nu au nici o vine ca altii ca voi le-au aruncat pe strazi...

726 comentarii. Pagina 1 din 73. Click pe pagina dorită : 1 2 ...73 

Articole pe aceeași temă

Vineri, 05 Septembrie 2014
Stire din Social : Acuzații grave la Biobaza Mangalia
Sâmbătă, 28 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Pagina a fost generata in 0.4848 secunde