Ai câine și nu l-ai castrat? Iată ce amenzi uriașe te pasc

1399
9
Ai câine și nu l-ai castrat? Iată ce amenzi uriașe te pasc - aicainesinuecastrat-1411579982.jpg

Articole de la același autor

Până la 1 ianuarie 2015, toți românii iubitori de animale care au câini de rasă comună sunt obligați să-i înregistreze și să-i sterilizeze. În caz contrar, riscă amenzi de până la 10.000 de lei. Constănțenii nu se înghesuie să se conformeze acestei legi. Motivul, sterilizarea costă. Conform Ordinului nr. 1 din 2014, pentru aprobarea Normelor privind identificarea și înregistrarea câinilor cu stăpân emis de președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), toți românii care au câini sunt obligați să-și înregistreze animalele în Registrul de evidență a câinilor cu stăpân (RECS) și să-i castreze. O dată cu înregistrarea în RECS, câinilor li se aplică un microcip, cu o serie unică, ce va fi trecută în registru și în carnetul de sănătate al animalului. Toate acestea le puteți face la un cabinet veterinar autorizat, care se va ocupa de toate documentele. 


100 lei microciparea și 100 lei sterilizarea
Cabinetele din Constanța au început deja să facă pachete speciale pentru acest tip de servicii. Astfel, într-o taxă de 99 de lei intră o consultație gratuită, montarea microcipului, introducerea în baza de date RECS, carnetul de sănătate nou cu serie unică și vaccinare antirabică. Pentru sterilizare trebuie să plătiți separat, în funcție de greutatea câinelui, de la 80 până la 150 de lei.  "Eu am adoptat doi câini. I-am luat de mici, de pe stradă. Sunt corcituri. Sunt foarte frumoși și bine îngrijiți, dar acum nu îmi permit să plătesc 400 - 500 de lei pentru ei să-i înregistrez, să-i sterilizez și să le pun cip. Sper ca până la anul să strâng banii sau să se dea o lege să putem să-i sterilizăm gratuit și să plătim doar cipul", ne-a spus Mișu Ion, din Constanța. La fel ca el sunt sute de proprietari de câini care nu sunt de rasă și pe care trebuie să-i castreze și să-i înscrie în registru. 


Un sfert din proprietari își sterilizează câinii
Această microcipare le va da posibilitatea polițiștilor să identifice atât câinele, cât și stăpânul, al cărui cod numeric personal va fi trecut în noul carnet de sănătate al animalului. Proprietarul ar putea fi amendat în cazul în care abandonează câinele sau dacă animalul mușcă pe cineva. Potrivit unui sondaj recent, 25 la sută din proprietarii de câini au declarat că ar vrea să-i sterilizeze. Din această cauză, organizațiile pentru protecția animalelor avertizează autoritățile centrale și locale că trebuie să acționeze rapid pentru a preveni o avalanșă de abandonuri de câini începând cu anul viitor. Același studiu arată că jumătate din populația României deține cel puțin un câine. Numărul proprietarilor de câini este mai mare în zonele rurale, unde aproape fiecare gospodărie are cel puțin un câine (82%), comparativ cu zonele urbane (23%). 


"Problema câinilor fără stăpân va exploda anul viitor!"
"Rezultatele sondajului nu sunt deloc încurajatoare și credem că autoritățile trebuie să se pregătească pentru ce urmează. Românii, în special în zonele rurale, nu au bani ca să achite costurile sterilizării, microcipării și înregistrării. Vier Pfoten cere premierului Victor Ponta să modifice actuala legislație astfel încât bugetele destinate astăzi uciderilor în adăposturile publice să fie redirecționate pentru subvenționarea campaniilor de sterilizare-înregistrare. Guvernul nu-și poate permite să nu facă nimic. În lipsa unor măsuri concrete, numărul abandonurilor și problema câinilor fără stăpân vor exploda de anul viitor", a declarat Gabriel Păun, reprezentantul organizației Vier Pfoten.


Comentează știrea

Jimmy
25 septembrie 2014
Caini

Sa vezi acum cati iubitori de caini/animale ....

constantean
25 septembrie 2014
lege idioata

ar trebui sterilizati aia care au facut legea asta, poate am scapa astfel de tembelii din parlament (cu toate ca sunt o specie care este greu sa dispara).

olguta
25 septembrie 2014
sterilizati-ma

pe mine va rog

unu satul de nesimtitii cu caini
25 septembrie 2014
legea...

normal este ca la bloc sa poti tine caine indiferent de talie fara acordul SCRIS AL TUTUROR vecinilor ! e vb si de deranj fonic si mizeria din jurul blocului, alei, trotuare, miros , samd... nici unul nu strange mizeriile javrei, amenzi cine sa le dea ? vrei caine, te muti la casa si tii in curtea ta ! primaria ar trebui sa puna taxe in plus tuturor detinatorilor de caini, asa cum au marit taxa la gunoi , la fel sa le bage si lor... pt curatenia orasului....

Jimmy
25 septembrie 2014
lege bun

Legea e buna - rasa comuna (corciturile) trebuie sterilizate

Răspuns la: lege idioata
Adăugat de : constantean, 25 septembrie 2014
ar trebui sterilizati aia care au facut legea asta, poate am scapa astfel de tembelii din parlament (cu toate ca sunt o specie care este greu sa...
ion
25 septembrie 2014
8888888

au rezolvat toate problemele astia ; asta ramasese ce vrei

giony
25 septembrie 2014
Cursuri afaceri online GRATUIT

Cursuri afaceri online GRATUIT. Daca vrei sa inveti cum sa castigi cel putin 300 $ pe luna trimite mesajul "trimite curs" la mail : [email protected] si vei primi toate informatiile necesare.Rog seriozitate ,pentru ca voi lucra numai cu oameni corecti,seriosi ,harnici si perseverenti si care stiu sa astepte rasplata interziata.Drumul este lung si sigur,dar asigura stabilitatea financiara pe viata.

giony
25 septembrie 2014
ANUNT IMPORTANT PENTRU TINE!

ANUNT IMPORTANT PENTRU TINE! Timpul este capital pretios, investeste-l cu folos! Consultant firma multinationala ofer activitate part-time (2-3 ore/zi), pentru obtinerea de venituri suplimentare in domeniul Network Marketing ; activitate inteligenta, necesitand studii medii sau superioare. Avantaje: venit imediat, venit permanent, venit rezidual, diferite bonusuri substantiale. INSTRUIRE GRATUITA! Pentru detalii trimite "vreau " la : e-mail : [email protected].

Fara maidanezi
9 octombrie 2014
www.maidanezii.blogspot.ro

Cine nu isi castreaza javra sa fie amendat cu sume antronimie si dosar penal pentru ca astia sunt responsabil pentru viitorele crime facute de cainii maidanezi din romania.

Articole pe aceeași temă

Vineri, 05 Septembrie 2014
Stire din Social : Acuzații grave la Biobaza Mangalia
Sâmbătă, 20 Septembrie 2014
Stire din Eveniment : Bișnițar de țigări amendat de polițiști
Pagina a fost generata in 0.8612 secunde