Cum obții pașaportul copilului sub 14 ani

939
1
Cum obții pașaportul copilului sub 14 ani - 23maipasaportcopil3-1337786276.jpg
"Vrem să plecăm în vacanță în străinătate și intenționăm să luăm cu noi și copilul, în vârstă de 12 ani. Pot afla care sunt actele ce trebuie depuse pentru eliberarea unui pașaport de copil?" (Sofia Dumitru).

Pentru a intra în posesia unui document atât de important, aveți nevoie de ur-mătoarele acte: certificatul de naștere al copilului (în original); documentele de iden-titate ale ambilor părinți, (în original); chitanțele care dove-desc achitarea taxelor de emitere a pașaportului, chi-tanțe care trebuie să fie obli-gatoriu pe numele minorului (în original); 244,00 lei (costul pașaportului, se achită la CEC); 32,00 lei (taxă con-sulară, achită la Trezorerie), pașaportul anterior (dacă este cazul).

În cazul în care părinții sunt divorțați sau unul dintre ei este decedat, trebuie prezentate, după caz, următoarele acte: buletinul (cartea de identitate) a reprezentantului legal sau a persoanei împuternicite (în original); hotărârea judecătorească de încredințare a minorului, definitivă și irevocabilă (în original); hotărârea judecătorească prin care instanța a suplinit acordul celuilalt părinte, definitivă și irevocabilă (în original); act de deces al părintelui, dacă e cazul (în original); procură specială sau declarație privind acordul celuilat părinte (în original); procura specială pentru persoana împu-ternicită (în original);

Mențiuni speciale

Copilul trebuie însoțit obligatoriu de ambii părinți. În caz contrar, persoana care va însoți copilul va trebui să prezinte, în funcție de situație, unele dintre actele suplimentare menționate mai sus. Pașaportul poate fi ridicat de către unul dintre părinți, pe baza buletinului de identitate și a certificatului de naștere a copilului (în original). Pașaportul simplu electronic se eliberează în termen de 14 zile, este valabil cinci ani, iar pentru minorii cu vârsta sub șase ani, valabilitatea este de trei ani.



Comentează știrea

raluka
10 martie 2013
blonda

am o fetita de 2 luni si are nevoiede transplant in italia de cornee .fata nu are acordul tatalui deoarece el este plecat in strainatate si nu ia legatura cu fata ??CUM POT FACE SA DUC FATA LA OPERATIE DE CORNEE LA OKI in Italia ??

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 23 Mai 2012
Stire din Cetățenești : "Copilul meu  e prea mofturos!"
Pagina a fost generata in 0.2968 secunde