Cum oprim sângerările nazale

399
"Fata mea nu mai e un copil, are 19 ani, dar îi curge foarte des sânge din nas. Aș vrea să știu ce trebuie să facă atunci când o bușește sângele? Ea obișnuiește să lase capul pe spate. Vă mulțumesc din inimă!" – Marieta, din M. Kogăl-niceanu.
v v v
Stimată doamnă, potrivit dr. Ion Ieremia, sângerările nazale frecvente sunt favorizate de o hipersensibilitate a vaselor de sânge din nas, dar ele pot apărea și din cauza rănirilor prin lovituri, prin suflarea incorectă a nasului sau prin scărpinarea lui. De asemenea, ar putea fi vorba și de tulburări de coagulare a sângelui, sau chiar de stres sau schimbarea bruscă a vremii.
Totuși, în cazul în care aceste sângerări se produc foarte des, trebuie neapărat să mergeți la medic pentru diagnosticare corectă sau, dacă se impune, pentru cauterizare.
Dintre măsurile de prim ajutor, specialistul le recomandă pe următoarele: l nu lăsați capul pe spate pentru a nu înghiți sânge l puneți comprese reci pe frunte sau pe tâmple cu ceai de coada calului sau o pungă cu gheață l strângeți vârful nasului cu degetul mare și cu arătătorul timp de câteva minute, pentru că vasul s-ar putea închide l introduceți în nara afectată un tampon din tifon udat cu apă oxigenată l beți ceaiuri din plante astringente, precum coada calului, coada șoricelului, traista ciobanului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 23 Iulie 2010
Stire din Cetățenești : FOTOGRAFII DE LA CITITORI
Miercuri, 21 Iulie 2010
Stire din Cetățenești : Mâncare balcanică
Pagina a fost generata in 1.9718 secunde