Cum pot ajunge curatorul unui minor fără părinți?

604
"Aș vrea să știu cum pot să devin curatorul unei fetițe a unei foste bune prietene, ce acte îmi trebuie și dacă se plătește mult pentru asta" (Dalia Pintilie).

v v v

Curatorul este acea persoană care își asumă anumite obligații față de cineva, stabilite prin curatelă. Pentru eliberarea dispoziției de instituire a curatelei și numirea curatorului pentru minor, cererile se depun la Serviciul Autoritate Tutelară și Protecția Copilului, situat în strada Amzacea nr. 13, Constanța, de luni până vi-neri, între orele 8.30-15.30, telefon 0241/484203. Pentru cazurile atipice se pot solicita și alte documente.

Cererea se va adresa primarului, iar pentru minorul sub 14 ani, se întocmește de către părintele supraviețuitor sau alt reprezentant legal, respectiv tutorele sau per-soana ce are minorul în plasament. Pentru minorul peste 14 ani, cererea se întocmește personal. De menționat că cererea se scrie în fața funcționarului. De asemenea, declarația persoanei ce va fi numită curator se întocmește tot în fața funcționrului.

Actele (în original și copie) care se depun la dosar sunt următoarele: buletin sau carte de identitate al persoanei ce va fi numită curator, certificatul de naștere al minorului, certificatul de deces al părintelui, buletinul sau cartea de identitate ale părintelui. De asemenea, e nevoie de timbre fiscale (câte unul în valoare de 50 de bani pentru fiecare act de stare civilă). Dacă mai aveți nevoie de sprijinul nostru, vă rugăm să ne contactați.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Decembrie 2011
Stire din Diverse : "De ce?"! Câtă răbdare ne trebuie?
Sâmbătă, 10 Decembrie 2011
Stire din Eveniment : Accident rutier cu patru victime, la Lumina
Sâmbătă, 26 Noiembrie 2011
Stire din Diverse : Cum creșteți pofta de mâncare a copilului?
Pagina a fost generata in 0.6551 secunde