Pentru sănătatea dv.

Dulciurile care se transformă în boli

2206
1
Dulciurile care se transformă în boli - biscuiti-1323466346.jpg
"Am cumpărat niște biscuiți cu cremă de ciocolată de la niște ambulanți de pe lângă Piața Griviței. Ambalajul îmi era cunoscut, mi-au convenit ca preț și am luat zece pachete. La vreo trei ore după ce fetița mea a mâncat câțiva biscuiți, a început să verse și abia atunci am văzut că erau expirați de trei luni. De-aia îi vindea și la juma’ de preț. Știu că sunt vinovată, dar ca mine au fost foarte mulți și cred că poliția ar trebui să intre pe fir. Pot afla, prin această rubrică, ce complicații dau dulciurile expirate?" (Carmen Ruță)

v v v

Este foarte bine că vă interesează efectele consumării unor dulciuri cu perioada de garanție expirată, întrucât potrivit medicului primar Chirața Blacioti, din cadrul Clinicii Homeomed, acestea pot genera unele dintre cele mai neplăcute probleme de sănătate. Mai exact, începând de la toxiinfecții alimentare și până la diabet zaharat. Totul, întrucât cremele de umplutură pentru ciocolată sau biscuiți reprezintă mediul ideal de dezvoltare a microor-ganismelor. Din cauza manipulării sau a depozitării necorespunzătoare, ele pot deveni sursa îmbolnăvirii cu stafilococ, streptococ sau salmonella. Există stafilococi care produc așa-zisa enterotoxină, care există în alimente înainte de a fi consumate și nu dispare decât după fierberea timp de 30 de minute. Fiicei dumneavoastră i s-a făcut rău atât de repede întrucât perioada de incubație este foarte scurtă, de până la trei ore, iar boala se manifestă prin greață, vărsături, diaree, crampe și chiar febră. Tot din cauza depozitării necorespunzătoare, la produsele zaharoase, în special la cele de ciocolată, apar mucegăirea și drojdiile osmofile, dar și laptele folosit la prepararea dulciurilor este un mediu extraordinar pentru dezvoltarea bacteriilor. De aceea, trebuie să aveți foarte mare grijă de unde procurați dulciurile pentru copii, iar dacă termenul de garanție nu se poate citi, renunțați la produs, chit că este convenabil ca preț. Cu așa ceva nu se fac speculații de niciun fel. 

Comentează știrea

IONELA
11 decembrie 2011
Lasa-te de meserie dr.Blacioti Chirata ca bagi copii nevinovati in pamant... !

Nu va duceti copiii la idioata asta de dr.Chirata Blacioti ca habar nu are de medicina,acum 26 de ani era medic pediatru la Spitalul Judetean si am mers la ea insistand sa-mi interneze copilul in varsta de 11 ani ca acuza mari dureri in partea dreapta si in regiunea ombilicala ,avea temperatura f.mare ,greata ,varsaturi si eu ca mama plangand am insistat sa-i faca internarea ca in mod sigur are nevoie de operatie de apendicita dar m-a trimis cu copilul acasa spunandu-mi ca are o simpla raceala si vrea sa chiuleasca de la scoala iar la ora 2 noaptea copilul nu mai suporta durerile si am fugit imediat cu el la urgenta unde dr.Ion Nicolae m-a luat tot pe mine la cearta ca am tinut copilul acasa pana in ultima clipa si putea sa-mi moara in brate pana la spital ...dar din momentul in care i-am aratat reteta de la aceasta asa zisa dr.Chirata Blacioti care-i daduse ca tratament aspirina acest doctor a ramas fara cuvinte si a fugit imediat cu targa cu copilul in sala de operatie deoarece facuse deja peritonita .DUMNEZEU sa-i dea multa sanatate acestui doctor si dr.ASCHIE IONEL care l-a operat de urgenta si mi-a salvat copilasul in ultimul moment...iar dr.Blacioti Chirata nu-i doresc decat sa treaca prin clipele de groaza prin care am trecut eu si sa aiba lacrimile mele ca sa vada si ea cum este...Nu am mai gasit-o mult timp pe la spital in acea perioada ca maturam cu ea pe jos...cred ca a facut medicina cu spaga daca la un copil cu peritonita ea ii da reteta cu aspirina...

Articole pe aceeași temă

Luni, 28 Noiembrie 2011
Stire din Cetățenești : De ce sunt oamenii geloși
Joi, 01 Decembrie 2011
Stire din Sănătate : Boala care a speriat omenirea
Marţi, 29 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : Cum ne ferim de bolile de piele
Pagina a fost generata in 1.5615 secunde