Cum să gătești super-rapid!

316
După o zi de muncă, să zăbovești ore întregi în bucătărie poate fi o mare corvoadă. Iar dacă aștepți și musafiri la masă, viteza cu care te descurci în fața aragazului devine esențială. Iată câteva trucuri recomandate de specialiști în materie, care ajută mult la reducerea timpului petrecut în bucătărie.

l Dacă vrei să pregătești iute peștele, aruncă niște ghimbir sau usturoi în tigaia cu ulei. Încălzește-l timp de trei minute la foc mediu și amestecă din când în când. Scoate apoi condimentele și gătește peștele în uleiul aromat l Dacă tai carnea de pui în felii subțiri, de circa șase milimetri, reduci timpul de gătire la jumătate l Dacă vrei să gătești carne cu legume, poți pregăti legumele la cuptorul cu microunde, în timp ce frigi carnea. Mai trebuie apoi doar să le amesteci l Hamburgerii se prăjesc mai repede dacă le faci o gaură în mijloc. Găurile vor dispărea înainte să-i iei de pe foc l Când prăjești sau călești bucăți mici de carne sau pește, folosește o tigaie mai mare. Dacă ai doar tigăi mici, mai bine faci carnea în două-trei ture. S-ar putea să termini mai repede, iar carnea va arăta oricum mai bine și va fi mai gustoasă l Când gătești paste, poți folosi timp și energie dacă fierbi o parte din apă într-un ibric de ceai, pe care o adaugi apoi în oală. Apa din ibric fierbe mai repede l Taie bucățile mari de carne în două, dacă vrei să se frigă mai repede. Dacă gătești paste cu legume, aruncă legumele în apa în care fierbi pastele, cu patru minute de a le lua de pe foc.

Nu uitați să reduceți risipa!

Oricât de repede ți-ai dori s-o termini cu gătitul, trebuie să ai ca obiectiv reducerea risipei. Așadar, folosește eficient ingredientele pe care le ai la îndemână și programează dinainte felurile de mâncare, astfel încât să nu risipești nimic, doar sunt vremuri de criză. Iar ceea ce rămâne pune la frigider, congelator sau în cămară, pentru a le folosi la prima ocazie. Nu de alta, însă cu resturile de prin frigider poți face oricând o frittata sau o pizza. Dacă rămân resturi de carne din porționare, le poți congela, pentru ca apoi să le folosești la rețete de musaca, chiftelei, sarmale, lasagna, ardei umpluți. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 21 Ianuarie 2012
Stire din Diverse : Risotto cu broccoli la cuptor
Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012
Stire din Diverse : Tarte cu piure de spanac
Pagina a fost generata in 1.0438 secunde