Concurs Cum să-ți găsești de lucru în 2012

681
Cum să-ți găsești de lucru în 2012 - locuridemunca-1326835150.jpg
Dacă vrei să știi cum să te faci observat și cum să găsești jobul visurilor tale, ține cont de următoarele recomandări ale specialiștilor în materie:

Fă-ți timp pentru căutarea unui job

Succesul în orice domeniu necesită antrenament și multă muncă. Dacă încerci să avansezi în carieră, trebuie să investești timp și energie, iar asta durează. Stabilește-ți obiectivele și calculează cât timp îți trebuie pentru a le atinge. Fă-ți timp, în fiecare zi, pentru a lucra la ce este important pentru tine.

Concentrează-te pe CV

Multe dintre CV-uri sunt destul de banale și lipsite de ceva relevant – titluri, sarcini, realizări și educație. Angajatorii vor să vadă progres la capitolul experiență, evoluție a abilităților și a responsabilității și cum ai contribuit la dezvoltarea companiilor pentru care ai lucrat.

Asigură-te că documentul tău include destul de multă substanță încât să poți explica strategiile și tacticile de care ai fost responsabil, dar și zonele în care ai contribuit la schimbare. Nu trebuie să fie prea lung sau detaliat, însă argumentează-ți orice succes cu fapte reale și cu exemple.

Conectează-te!

Nu există nici o profesie sau nici un domeniu care să nu aibă o asociație, un grup profesional, o comunitate online sau un fan club. Găsește unul relevant pentru tine și aderă la el. Fie că ești sau nu angajat, oportunitățile apar pentru că ești înconjurat de oameni cu aceleași țeluri. Astfel, poți descoperi joburi ascunse, îți poți îmbogăți cunoștințele și îți poți face noi relații.

Vinde-te!

Dacă nu ești arogant, probabil că nu ești obișnuit să vorbești cu lipsă de modestie despre tine, atributele tale și momentele de glorie. Treci peste asta. Pentru a avansa în carieră sau pentru a găsi un nou job, trebuie să echilibrezi umilitatea cu bravura.

Găsește o modalitate de a trece peste orice disconfort atunci când vorbești despre tine și despre cât ești de grozav. Cel mai bun candidat este cel care chiar crede ca are ceva unic de oferit și care își poate articula cuvintele clar, logic și cu încredere. Un manager angajator vrea să se îndrăgostească de tine. Dă-i un motiv să o facă.

Gândește țintit

Nu încerca să mulțumești pe toată lumea, mai ales când îți cauți de lucru. Nu vei fi bun la tot ce faci, așa că nu te păcăli singur. Dă-ți seama exact ce vrei să faci și unde – și cauută țintit oportunitățile care ți potrivesc.

Nu participa la întruniri și nu socializa doar în speranța ca cealaltă persoană te va ajuta să-ți dai seama ce vrei să faci. Responsabilitatea este a ta; fii țintit și specific cu privire la joburile pe care le vrei, abilitățile pe care le ai și companiile pentru care îți dorești să lucrezi.

Pune-te pe treabă

Autoevaluarea este importantă, însă poate fi paralizantă. Ia-ți timpul necesar pentru introspecție, iar apoi creează-ți planul, însă nu lăsa aceste activități să te întârzie în acțiune. Vorbele sunt goale, ieși în lume și urmează pașii necesari pentru a-ți schimba și a-ți îmbunătăți cariera.

Să fii proactiv în cariera ta înseamnă că ai acces la multe oportunități la care nu ai visat vreodată și te va determina să începi anul 2012 cu dreptul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 18 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Ciocolata, dăunătoare pentru câini?
Miercuri, 18 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Obezitatea, la fel de nocivă ca fumatul?
Miercuri, 18 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Ce pățești dacă demisionezi la nervi?
Pagina a fost generata in 2.7895 secunde