Cum se fac măririle de salariu

104
Cum se fac măririle  de salariu - cumsefacmariri23fb-1393178583.jpg

Articole de la același autor

"Anul trecut, s-a făcut o adunare, iar șeful ne-a spus că ne-au mărit salariile cu 50 de lei. Pe decembrie și ianuarie am primit banii, însă pe februarie, nu. Ca să nu mai spun că la angajare ne-au promis și bonusuri, dar le-au uitat pe drum. Nu vrem să ajungem la ITM, acolo trebuie semnături și sigur o să ne dea afară. Vrem să știm dacă e corect să dai ce salariu vrei…. Un grup de mecanici". 
v v v
Creșterea venitului salarial nu se poate face… pe vorbe. După cum ne-a explicat Mihaela Crivea, specialist în probleme de muncă, orice mărire de salariu trebuie să fie însoțită de semnarea unui act adițional la contractul individual de muncă deja existent. 
Referitor la sporuri, bonusuri, precum și la modalitatea lor de plată, aceste clauze ar trebui să se regăsească într-un articol de sine stătător al contractului. Este esențial ca bonusurile sau alte avantaje să fie discutate adiacent salariului, chiar și în contextul economic actual destul de dificil în privința locurilor de muncă. 
În concluzie, negocierea privind salariul, bonusurile etc. trebuie susținută cu curaj și decență de către angajat, care n-ar trebui să semneze contractul individual de muncă înainte ca toate aceste lucruri să-i fie foarte clare. De asemenea, înainte de a semna un contract de muncă, trebuie citite cu atenție și  clauzele ce stabilesc programul de lucru, zilele de concediu, drepturile și obligațiile angajatorului și ale angajatului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 24 Ianuarie 2014
Stire din Monden : Velea, salariu de 35.000 €
Pagina a fost generata in 0.3787 secunde