Ce obligații au angajatorii atunci când este ger

332
Ce obligații au angajatorii atunci când este ger - ceobligatiiauangajatorii-1391188987.jpg

Articole de la același autor

Prezent la Constanța, vicepremierul Liviu Dragnea a anunțat, vineri, că va sesiza Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța despre situația celor doi tineri care au fost scoși din nămeți miercuri noaptea, după ce fuseseră trimiși la o centrală eoliană de firma la care lucrează. 
"Voi cere ITM să verifice firma care i-a trimis pe cei doi tineri în mijlocul câmpului, în plin cod roșu de viscol, să vadă dacă au fost respectate normele de protecția muncii", a spus vicepremierul. La rândul lor, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța au anunțat că vor monitoriza, pe toată perioada sezonului rece, modul în care  angajatorii respectă masurile ce pot fi aplicate pentru protecția salariaților. "În perioadele cu temperaturi scăzute  extreme, temperaturi sub minus 20 grade C sau temperaturi care în condiții de vânt intens pot fi echivalate cu acest nivel, angajatorii trebuie să asigure condiții minimale pentru menținerea stării de sănătate  a salariaților care lucrează în aer liber", explică pur-tătorul de cuvânt al ITM Con-stanța, Flori Vișan.
Potrivit acesteia, companiile trebuie să distribuie angajaților cel puțin jumătate de litru de ceai fierbinte, să acorde pauze pentru refacerea capacității  de termoreglare, în spații încălzite, să asigure echipament de lucru și echipament individual de protecție adecvat. Dacă angajatorii nu pot asigura aceste condiții, trebuie să se reducă programul de lucru sau să se întrerupă activitățile în aer liber.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3909 secunde