Și-a păcălit comoștenitorii. Ce riscă?

307
Și-a păcălit comoștenitorii. Ce riscă? - siapacalitcomostenit23fb-1393178672.jpg

Articole de la același autor

"Este obligatoriu să se dezbată moștenirea după șase luni sau după doi ani de la deces? Dacă un moștenitor nu a fost anunțat să meargă la notar, mai are drept la moștenire?" - T. Victor.
v v v
În mod normal, succesiunea se deschide la ora și minutul decesului celui care lasă moștenirea. Cât privește termenul de șase luni, la care se referă cititorul nostru, potrivit consilierului juridic Carmen Gigică, este vorba despre termenul de acceptare a moștenirii, care este de șase luni de la data decesului sau de la data aflării despre deces, însă: "Instanța este în măsură să-l repună în termenul de acceptare pe cel care nu a fost informat de nimeni despre deces". 
Apoi, invocarea privind dezbaterea moștenirii în primii doi ani de la deces trebuie privită ca o recomandare, în sensul că dacă se va depăși acest termen, va trebui plătit statului un impozit de unu la sută din valoarea masei succesorale. 
Referitor la dezbaterea în sine a succesiunii, aceasta se face oricând și, atenție, nu se prescrie, ceea ce înseamnă că poate fi dezbătută oricând au posibilitatea moștenitorii. Referitor la dezinformarea sau păcălirea comoștenitorilor, această faptă este considerată fals în declarații, sancționată cu închisoare ori amendă de Codul Penal. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Aprilie 2013
Stire din Cetățenești : Ce riscă moștenitorii mincinoși
Pagina a fost generata in 0.9561 secunde