Dacă gâfâie excesiv, câinele suferă din cauza caniculei

309
"Stau la curte, am un câine abia de câteva zile și aș vrea să știu care sunt semnele care arată că animalul suferă din cauza căldurii exagerate? Vă mulțumesc pentru această rubrică!" – S. Rică, din Constanța.
v v v
Gheorghiță Mureșanu, doctor veterinar (S.C. GEO ANIMAVET SRL, b-dul 1 De-cembrie 1918 nr. 33, Bl L19, sc. A, tel. 0241/62.98.98; 0341/415.777), apreciază că este foarte important ca stăpânul să-și dea seama dacă animalul său de suflet suferă sau nu din cauza căldurii și să reacționeze în consecință, pentru a-i asigura acestuia starea de confort de care are atâta nevoie.
Printre simptomele cele mai evidente care arată suferința câinelui din cauza temperaturilor externe foarte ridicate se numără gâfâitul puternic, dar și un puls ridicat. De asemenea, dacă suferă din cauza caniculei, câinii nu prea sunt capabili să facă ceva, deși aparent se țin pe picioare, au corpul foarte fierbinte, temperatura lor putând ajunge chiar la 43 de grade Celsius. Dacă animalul nu primește tratamentul adecvat, temperatura corpului va continua să crească până când organismul va ceda. Uneori, acesta poate vomita sau face diaree, iar în cele mai grave situații, câinele poate intra în comă, moartea devenind foarte probabilă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 16 Iunie 2010
Stire din Cetățenești : Cosmetica la tine acasă
Miercuri, 16 Iunie 2010
Stire din Cetățenești : Desert îmbietor de vară
Vineri, 11 Iunie 2010
Stire din Cetățenești : Salată nutritivă
Pagina a fost generata in 1.7392 secunde