SEMNALE

"Dacă încasez o amendă în Honolulu, mă reped până acolo s-o contest?"

2970
Unui șofer i se pare un abuz să plătească o amendă de circulație din cauza indicatoarelor rutiere camuflate de frunzele bogate ale copacilor și propune ajustări legislative care să nu mai permită astfel de "aberații".

"La începutul lunii, soția mea era în Galați, cu copiii în mașină, se chinuia să găsească adresa unei verișoare. N-a mai fost la ea de mult și se încurcase. Transpirată de căldură și de nervi, cu copiii care bâzâiau, s-a pomenit cu doi polițiști care au amendat-o. Cică ar fi intrat pe o stradă în care accesul era interzis. Ea n-a văzut nici un semn, polițiștii tot arătau într-o direcție. Norocul lor a fost că la cât era ea de obosită, numai de scandal nu avea chef. A semnat procesul verbal ca primarul și a plecat. După ce i-a povestit pățania rudei noastre, care știa prea bine despre ce e vorba și câte țepe iau șoferii din țară din cauza asta, pentru că semnul chiar există, numai că el e foarte bine ascuns în spatele coroanei unui copac (iar... organele profită de asta și sunt prezente la datorie aproape non-stop, știu că merg la sigur), s-au întors la locul faptei. Organele erau tot la datorie, iar când ruda noastră le-a spus că trebuie făcut ceva ca să se vadă semnul, că nu e corect să fie amendați oamenii după sistemul ăsta, ei s-au urcat în mașină și au plecat. Păcat că n-au avut cu ce să facă o poză, să vedeți și dumneavoastră tărășenia!
În condițiile astea, mai are nevasta mea vreo șansă ca să i se anuleze amenda și cele două puncte de penalizare, dar cu ajutorul poliției rutiere din Constanța? Poate că dânșii, colegi fiind, comunică cu cei din țară, mă gândesc! Ce, dacă încasez o amendă în Honolulu, mă reped până acolo s-o contest? Chiar nu poate fi schimbat ceva în legislație ca să scăpăm de aberațiile astea!" – se întreabă F. Ion, din Constanța.
Întrucât bărbatul știe din experiența sa de șofer că astfel de situații nu sunt o rara-avis, consideră că trebuie făcut ceva pentru ca de ele să nu mai profite absolut nimeni, nici poliția, nici conducătorii auto. Cu atât mai mult cititorului nostru nu i se pare onest ca persoane din afara localității, care nu cunosc astfel de amănunte, să fie puse în fața faptului împlinit, mizându-se probabil pe ideea că, potrivit legii, contestarea unei amenzi de circulație trebuie să se facă la Judecătoria în a cărei circumscripție a fost constatată contravenția. Și cum în situațiile în care distanța dintre localitatea de domiciliu și cea în care s-a petrecut incidentul este mare, aproape sigur omul renunță la contestație din cauza cheltuielilor cu deplasarea și cu procesul în sine, care depășesc valoarea amenzii.
v v v
Până una-alta, potrivit legislației rutiere în vigoare, plângerea împotriva unui proces-verbal de constatare a contravenției trebuie depusă în termen de 15 zile de la data la care se comunică la Judecătoria în a cărei circumscripție a fost constatată contravenția.
Este bine de știut că la astfel de plângeri se atașează procesul-verbal, dar pot fi administrate și alte probe, inclusiv fotografiile efectuate și proba cu martori.
Considerați că semnele de circulație camuflate de coroanele bogate ale copacilor sunt o găselniță fructificată de unii agenți ai poliției rutiere?

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4273 secunde