"Dacă schimb permisul, se modifică și valabilitatea?"

400

Articole de la același autor

"Pur și simplu nu mai găsesc permisul, era valabil încă doi ani. Habar n-am dacă l-am uitat pe undeva sau mi-a fost furat… Trebuie să-mi scot altul și m-ar interesa dacă noul permis trebuie să aibă aceeași valabilitate cu cel vechi sau nu?" – ne-a întrebat o cititoare.  
v v v
Potrivit reglementărilor, permisul auto se schimbă în următoarele situații: a expirat, a fost furat, pierdut, deteriorat. De asemenea, este nevoie de un nou permis de conducere auto și dacă, între timp, titularul și-a schimbat numele pe care a fost eliberat documentul.
Termen de valabilitate. Dacă permisul se schimbă din motivele invocate de cititoarea noastră, atunci, noul permis va avea absolut același termen de valabilitate cu a celui pierdut. Totul, din cauză că un permis cu o nouă valabilitate administrativă se eliberează numai la expirarea valabilității acestuia și după ce s-a efectuat examinarea medicală.
Alte cerințe. Când se cere eliberarea unui nou permis auto din cauza schimbării numelui, situații destul de frecvente, la dosarul cu actele  necesare va trebui să se adauge și documentul, în copie și original, care atestă noua realitate. Iar în cazul pierderii sau furtului, va fi nevoie și de o declarație pe proprie răspundere a titularului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6621 secunde