Medicul de gardă

Concurs De ce au tinerii probleme cu inima?

481
De ce au tinerii probleme cu inima? - 18iuniemediculinfarct-1340029772.jpg

Articole de la același autor

"Din ce cauze poate un tânăr de 36 de ani să facă infarct așa, din senin, dacă nici ai lui nu au probleme cu inima? E așa de greu să ne apărăm de infarct?" (Silvia Radu).

v v v

Din păcate, afecțiunile cardiovasculare continuă să facă ravagii în rândul populației, reprezentând una dintre principalele cauze de deces din țara noastră. Potrivit dr. Iuliana Botezatu, medic specialist Phoenix Eastern Medical Center, într-adevăr, în ultimii ani, statisticile arată o scădere clară a vârstei pacienților cu boli de inimă.

Măsuri preventive

Ca să nu se ajungă la situații grave, de genul infarctului miocardic, medicul consideră că una dintre cele mai eficiente metode de prevenție este realizarea unor investigații de specialitate de către bărbații cu vârsta de peste 35 de ani, dar și de către femeile trecute de 50 de ani, desigur, dacă resimt simptome, chiar ușoare, în zona inimii. Este clar că tinerețea nu reprezintă o barieră în calea bolilor cardiace, din moment ce vârsta pacienților care ajung la spital în stare gravă, din cauza problemelor cu inima, este în scădere. Suficiente motive pentru ca fiecare să cunoască din timp semnele care prevestesc un atac de cord, pentru a cere ajutor în timp util. În general, atacul de cord dă o durere puternică în piept, ca o gheară, durere ce se poate răsfrânge în abdomeniul superior sau umărul și brațul stâng. Alte simptome ale infarctului sunt și senzațiile de vomă și greață, transpirațiile abundente, stare de slăbiciune maximă, bătăi rapide și neregulate ale inimii, însă există și situații când simptomele sunt mai slabe. De aceea, în principal, prevenirea problemelor cardiace impune respectarea unui stil de viață sănătos, fără tutun, alcool și grăsimi, dar și con-sultarea periodică a unui specia-list. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 19 Iunie 2012
Stire din Cetățenești : Meniul zilei
Marţi, 19 Iunie 2012
Stire din Cetățenești : DEZASTRUL din Palazu Mare
Pagina a fost generata in 1.6168 secunde