Concurs "Ce treabă au vecinii cu debranșarea mea?"

958
3

Articole de la același autor

Mai mult decât în alte orașe ale țării, la Constanța, abonații la sistemul centralizat de încălzire au suportat o creștere atât de alarmantă a costurilor la energia termică, încât mulți dintre ei, după stoparea căldurii, sunt preocupați să rupă legătura cu RADET. Și Corina Dascăl intenționează acest lucru, s-a interesat de ce acte are nevoie, ajungând la concluzia că "procedura este intenționat greoaie și stufoasă, special ca să ne pună bețe-n roate, să ne intimideze și să renunțăm. Că trebuie să ne încălzim cu ceva, doar n-o să ne încălzim la bec?".

Dintre toate condițiile impuse pentru aprobarea dosarului, cititoareai noastre i se pare total "deplasată" posibilitatea vecinului de perete de a avea ultimul cuvânt în debranșarea celui cu care împarte acel zid. Dincolo de motivele teoretice invo-cate, este hotărâtă să se adreseze chiar actualului prim-ministru al României, pentru a-i solicita "să nu mai permită aceste abuzuri. Ce, mai suntem pe vremea comuniștilor, când se luau caracterizări de la vecini, rude și prieteni ca să fii angajat undeva? Chestia că dacă eu mă debranșez îl afectez pe vecin e o gogoriță! Debranșat, nedebranșat, pe frig nu pot să stau, tot mă încălzesc cu ceva, s-o lase mai moale cu exagerările, că dragoste cu sila nu se poate!" 

Comentează știrea

Suporter
19 iunie 2012
Succes!!

Daca reusiti sa opriti abuzul, meritati un premiu de la constanteni!!!

amuzatu
19 iunie 2012
mai rau!

suntem pe vremea neocomunistilor! chiaburo/comunsitilor cu basti rosii... Corect, legile care reglementeaza activitatea asociatiilor, RADET, RAJA etc au fost intentionat gresite, pentru a mentine dependenta oamenilor de firmele monopoliste mamut... Credeti ca FMI a somat degeaba guvernul Boc sa le rupa de bugetul central? Credeti ca nazistu tzopaitor le tine in brate degeaba? Daca va ridicati impotriva acestor firme, va ridicati impotriva PZD si a tuturor acolitilor lor din adm publica, interne etc..... Asa ca... mult succes si nevi de fier!

comsa pompiliu
20 iunie 2012
debransare de la RADET

Stimata Dsoara reporter Dna din articolul Dvs este foarte indulgenta si se refera numai la una dintre conditiile de netrecut pe care le impune RADET. in fapt Radet Constanta a emis un set de formulare si conditii ptr a fi selectionat candidat la debransare , chiar de catre dinsii care nu au nici un interes / atit de prohibitiv incat fiecare proprietar de apartament devine un " CONSUMATOR CAPTIV " obligat sa plateasca UN TRIBUT LA RADET fie ca are nevoie sau nu de inclazire centralizata, fie ca are un alt sistem alternatic de incalzire. Respectuos va rog sa solicitati un set de formulare de la RADET spre a va convinge personal. 1. daca nu mai este un alt colocatar debransat - nu ti se aproba debransarea. 2.tabel cu semnaturile tuturor locatarilor condominiului [ in cazul meu 92 persoane ] , tabel pe care scrie ca au luat la cunostinta ca daca aproba vor avea de suferit la valoarea intretinerii si caldurii in viitor. 2. Copie du PV al adunarii generale a proprietarilor in care s-a aprobat debransarea. 3.tabel cu semnaturile vecinilor directi pe orizontala si pe verticata care sa fie de acord cu debrasarea avind la cunostinta ca vor avea de suferit in viitor 4. situataia datoriilor la radet a tuturor locatarilor din condominiu , desi noi nu suntem parte contractuala cu RADET 5. situatia datoriilor Asoc de proprietari catre RADET 6. aprobarea asoc de locatari ca - daca in urma debransarii acelui apartament [ ptr care au fost de acord cu debransarea ] vor fi necesare lucrari de echilibrare a sistemului centralizat , asociatia va suporta cheltuiala " asa ziselor investitii ce vor efectuate de RADET" 7.tabel intocmit de Asoc de Proprietari cu situatia suprafetelor radiante a tutroerapartamentelor din condominiu. 8..... si toate acestea trebuie sa fie semnate si stampilate de Presedintele + Administratorul + Cenzorul Asoc de Proprietari sub amentitarea prevederilor legii pentru falsa declaratie , unde orice se considera " gresela " de catre RADET poate deveni cauza penala, etc. etc. Respectuos va rog sa verificati ce am aratat si sa veniti in presa cu o relatare pertinenta care sa ne apere interesele si drepturile cetatenesti. Eventual, o sesizare a Avocatului Poporului in speta de care discutam, cred ca ar putea ajuta cauza noastra a celor care nu mai dorim sa traim ca si captivi cotizanti la RADET Constanta. Va multumesc Comsa Pompiliu

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 19 Iunie 2012
Stire din Cetățenești : Meniul zilei
Marţi, 19 Iunie 2012
Stire din Cetățenești : DEZASTRUL din Palazu Mare
Pagina a fost generata in 1.5057 secunde