Concedierea nu se face după ureche

207
"O persoană căreia, prin hotărâre judecătorească, i se interzice să mai facă munca ei, ca o măsură de prevenire a vechii situații de muncă, poate fi concediată de patron înainte de pronunțarea recursului? Nu e nevoie de hotărâre definitivă ca să fii pusă pe liber? Dacă nu cumva, prin legea nouă, concedierea se face după ureche?" (Felicia Prunea).

v v v

Este adevărat că vechea legislație a muncii a suferit o serie de modificări după intrarea în vigoare a noului Cod al muncii, însă potrivit expertei în pro-bleme de muncă, Manuela Marcu, un contract de muncă nu poate înceta de drept… după ureche, ci doar în situațiile clar prevăzute de lege. Referitor la problema ridicată de dumneavoastră, într-adevăr, contractul individual existent poate înceta de drept și ca urmare a interzicerii exercitării unei profesii sau a unei funcții, ca măsură de siguranță ori pedeapsă complementară, însă numai de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești prin care s-a dispus interdicția.

Un contract individual poate înceta de drept și ca urmare a condamnării la executarea unei pedepse privative de libertate, tot de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești, ca și de la data retragerii de către autoritățile sau organismele com-petente a avizelor, autorizațiilor ori atestărilor necesare pentru exercitarea profesiei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 19 Iunie 2012
Stire din Cetățenești : Meniul zilei
Marţi, 19 Iunie 2012
Stire din Cetățenești : DEZASTRUL din Palazu Mare
Pagina a fost generata in 1.4295 secunde