Medicul de gardă

De ce crește colesterolul la tineri

249
De ce crește colesterolul la tineri - medicdececrestecolest-1394638373.jpg
"Am 36 de ani, 47 de kilograme, sunt lacto-vegetariană, mănânc foarte multe fructe și legume, iar colesterolul meu a ajuns la 310. Într-adevăr, am o viață foarte agitată, cresc un copil singură și muncesc în două locuri. În condițiile astea, unde o să ajung mai pe la bătrânețe?" – ne întreabă o cititoare.
v v v
După cum ne-a explicat dr. Anca Sima, medic primar în cadrul Clinicii Homeomed, creșterea nivelului de colesterol după vârsta de 20 de ani este considerată ca fiind normală, evident, dacă nu se ajunge la valori mari și creșteri galopante. Însă, de regulă, valorile mari ale colesterolului devin cu adevărat un pericol odată cu înaintarea în vârstă, căci acesta se poate asocia cu o serie de alte boli. Asta nu înseamnă că tinerii care se confruntă cu creșteri atât de mari ale colesterolului trebuie să se culce pe-o ureche, bazându-se pe apanajul vârstei. Nici vorbă, și ei trebuie să ia în serios această problemă și să respecte cu strictețe recomandările medicului.
Cauze. Colesterolul nu crește numai din cauza alimentației incorecte sau a greutății peste limitele normale. Același efect îl au lipsa de mișcare, stresul, fumatul, odihna insuficientă, dar și, atenție!, moștenirea genetică. De asemenea, asociate cu nivelul crescut de colesterol sunt și boli ca hipotiroidismul sau diabetul. Așadar, și tinerii cu asemenea probleme trebuie să țină legătura cu medicul, să urmeze o medicație, dacă li se recomandă și, mai ales, să-și amelioreze stilul de viață. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 25 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Miercuri, 12 Martie 2014
Stire din Sănătate : "Colesterolul bun", un mit?
Duminică, 09 Martie 2014
Stire din Sănătate : "Colesterolul bun", un mit?
Miercuri, 29 Ianuarie 2014
Stire din Diverse : Micul dejun, dușmanul colesterolului
Pagina a fost generata in 3.4202 secunde