Când pierzi ajutorul de șomaj

109
Când pierzi ajutorul de șomaj - dreptpierdut-1394638294.jpg

Articole de la același autor

"Mi s-a desfăcut contractul de muncă prin acordul părților, urmând să intru în șomaj. Când am cerut niște acte, de la Personal mi s-a spus că, la acordul părților, n-am dreptul la șomaj. Corect era să-mi spună de la început, că n-aș mai fi semnat până intră firma în faliment. M. Onofrei".
v v v
Corect ar fi, potrivit specialistei în probleme de muncă, Mihaela Crivea, ca înainte de a-și da acordul pentru încetarea contractului de muncă, salariatul să fie informat că, în aceste condiții, nu mai are dreptul să primească ajutor de șomaj. Așadar, nu angajatorul este cel care influențează acordarea sau neacordarea acestui drept, ci legislația. 
Dacă lucrurile stau așa cum au fost prezentate, se poate deschide o acțiune în instanță. Situația este, însă, destul de delicată, iar pentru a avea câștig de cauză în instanță, e nevoie de probe temeinice și solide, care să confirme spusele angajatului. Nu de alta, dar după ce a semnat încetarea contractului de muncă de bună voie, trebuie dovedit că a fost indus în eroare, și nu pe vorbe.
Pe de altă parte, în situații de acest gen, poate fi sesizat și Inspectoratul Teritorial de Muncă, pentru a verifica dacă disponibilizarea salariatului s-a făcut în condiții legale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 06 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Cine pierde ajutorul  de șomaj
Miercuri, 22 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Cât timp se primește ajutorul de șomaj
Pagina a fost generata in 1.0187 secunde